Recepti 06. kolovoza 2023.

Top 5 brzih slastica za cijelu obitelj!

; Torta s bananama foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavni, brzi i ukusni kolači u kojima će uživati cijela obitelj!

Brzi i praktični kolači s pristupačnim sastojcima idealni su za obiteljska druženja. Donosimo ti recepte za pet ukusnih slastica u kojima će uživati i mali i veliki. Isprobaj već danas!

 

Banana cheesecake

Banane vole gotovo svi. Osim što ih možeš jesti same, odlične su za pripremanje raznih recepata. No, koliko god smoothieja imala u planu s njima napraviti, uvijek se potkrade onih nekoliko banana koje posmeđe u košarici za voće. Upravo su one, slatke i meke, idealne za pripremu ovog jednostavnog recepta.

 

Banana cheesecake Možda vas zanima... SLATKI VIKEND Neodoljivi banana cheesecake Recepti

 

 | Author: Shutterstock Jogurtica s kupinama foto: Shutterstock

Jogurtica s kupinama

Jedan od omiljenih sezonskih deserata je popularna "jogurtica" za koju je korištenje pećnice minimalno, a užitak u okusima je maksimalan. Sezona svježih kupina je počela tako da je sada idealno vrijeme za kolače u kojima je ova zdrava bobica zvijezda.

 

Možda vas zanima... Popularna jogurtica sa svježim kupinama Recepti

 

 | Author: Shutterstock Čokoladna rolada foto: Shutterstock

Čokoladna rolada

U potrazi za jednostavnim čokoladnim desertima naišli smo na izvrstan recept Marthe Stewart za roladu. Osim što nas podsjeća na djetinjstvo, što je veliki plus svakom receptu, sviđa nam i se i relativno kratak popis od samo sedam sastojaka. Najbitnije je da pričekaš da se dobro ohladi jer ćeš ga u suprotnom vrlo teško rezati.

 

Prefina čokoladna rolada - recept Marthe Stewart Možda vas zanima... Prefina čokoladna rolada - recept Marthe Stewart Recepti

 

 | Author: Shutterstock Tiramisu s limunom foto: Shutterstock

Tiramisu s limunom

Ako ti misli putuju prema ljetu, limunadi i osvježavajućim desertima, ovaj je tiramisu dobar sezonski kompromis. Priprema nije zahtjevna ni duga, a najteži je dio čekanje da se dobro rashladi. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Tiramisu s limunom - desert koji podiže raspoloženje Recepti

 

Kolač od ricotte i bresaka | Author: SHUTTERSTOCK Biskvitni kolač s breskvama foto: SHUTTERSTOCK

Biskvitni kolač s breskvama

Naopaki kolač s breskvama naša je omiljena sezonska slastica. Zrele breskve obložene su karameliziranim šećerom, a zatim tijestom obogaćenim samo s malo muškatnog oraščića.

Slastica je gotova za 30 minuta i ne trebamo ni govoriti kako je savršena za tople, ljetne dane kada te uhvati želja za slatkim!

 

Kolač od ricotte i bresaka Možda vas zanima... Ljetna poslastica: Biskvitni kolač s breskvama Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.