Recepti 03. listopada 2014.

Topla salata s rižom, pestom i kozicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeni sastojci za savršenu salatu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 601

Pesto

  • 1 režanj češnjak
  • 1 mala žlica sol
  • 80 g korijander
  • 30 g bademi, prženi
  • 6 kom ulje maslinovo
  • 2 žlica limunov sok
  • 25 g rukola

Ostalo

  • 200 g riža, polirana (ili brašno )
  • 175 g repovi kozica
  • 250 g rajčica, crvena

Priprema

  1. Za pesto u blenderu izmiksajte češnjak, korijandar, sol i bademe. Na kraju dodajte maslinovo ulje i limunov sok pa sve ručno promiješajte.
  2. U međuvremenu na maslinovu ulju ispržite kozice pa im dodajte nasjeckane rajčice. Skuhajte rižu, umiješajte pesto i dodajte kozice s rajčicama. Na kraju pospite nasjeckanom rukolom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.