Recepti 03. listopada 2014.

Toplo hladna pileća salata s tikvicama i gljivama

Toplo hladna pileća salata s tikvicama i gljivama
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata salata iz osječkih "Urbanih vrtova"

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 837

Potrebno vam je

  • 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 300 g tikvice, zelene
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 100 g mladi luk
  • 50 ml ulje maslinovo
  • 50 g maslac, slani
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica curry
  • 60 g rukola
  • 50 g radič, zeleni
  • 50 g mrkva, crvena
  • 50 g salata, zelena
  • 100 g krastavci (svježi, sirovi)
  • 80 g grana padano
  • 200 g majoneza
  • 50 ml vino bijelo
  • 25 g kapari
  • 25 g inćun, konzervirani
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 20 ml worchester umak
  • 20 g peršin, list
  • 1 kom tuna, konz. u ulju
  • 50 g krastavci, kiseli

Priprema

  1. U majonezu dodamo, sjeckani peršin, kisele krastavce, tunjevinu, bijelo vino, kapare, kuhani žumanjak, inćune, Worcester umak te posolimo i poparimo po želji.
  2. Dobiveni preljev stavimo u hladnjak do serviranja.
  3. Tikvice operemo, prerežemo po dužini i nožem za vađenje okruglica izdubimo sredinu i napravimo male okruglice.
  4. U tavicu stavimo maslinovo ulje, maslac i češnjak, kojeg smo malo zdrobili, te pustimo na laganoj vatri da se masnoća sjedini i aromatizira.
  5. Polovice tikvica koje su nam ostale lagano prepržimo u tavici dok ne porumene te ih serviramo na tanjure (jedna polovica po osobi).
  6. Zatim na ostatak masnoće dodamo piletinu, okruglice od tikvica i šampinjone
  7. Začinimo solju, paprom i curryjem te pustimo da se sve skupa lagano poprži.
  8. Rikolu, radič, zelenu salata i povrće koje smo narezali na rezance pomiješamo te posolimo, popaprimo i zalijemo s par kapi maslinovog ulja.
  9. Kada piletina s povrćem porumeni podijelimo je u tikvice koje smo stavili na tanjure i pustimo par minuta da se ohladi pa prelijemo s preljevom.
  10. Na kraju na jelo složimo salatu koju smo pripremili i pospemo s malo Grana Padano sir.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.