gastro postao
Bogata salata s ukusnim preljevom koji će povezati sve okuse
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 269
Preljev
- 1 mala žlica senf
- 1 žlica alkoholni ocat
- 1 žlica ulje repičino
- 100 g vrhnje kiselo (10% masti )
- 100 g jogurt (3.2% masti)
- sol
Ostalo
- 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 režanj češnjak
- 1 kom salata, zelena
- 1 kom radič, crveni
- 2 kom ljutika
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom limun
- 30 g maslac, slani
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pileća prsa narežite na rezance pa ih promiješajte s nasjeckanim češnjakom.
- Za preljev pomiješajte senf, ocat, ulje, kiselo vrhnje i jogurt.
- Na četiri tanjura rasporedite narezanu zelenu salatu, radič, ljutiku, ploške šampinjona i limunovu koru. Začinite preljevom. Meso ispržite na maslacu pa ga dodajte salati.
Izvor Skuhatćute