Recepti 13. listopada 2014.

Torta od riže s patlidžanom

gastro postao gastro.24sata.hr
Slana torta koja će zadovoljiti i potrebe vegetarijanaca

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 459

Potrebno vam je

  • 320 g riža, polirana (ili brašno )
  • 2 kom patlidžan
  • 600 g pasirana rajčica (passata)
  • 200 g grašak zeleni, u zrnu
  • 150 g mozzarella
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 0.33 šalica mrkva, crvena
  • 0.33 šalica celer, korijen
  • 0.33 šalica luk ,crveni
  • 4 žlica parmezan
  • 1 l povrtni temeljac
  • šećer, kristal
  • bosiljak, vezica

Priprema

  1. Narežite patlidžane i posolite te ostavite pokrivene u cjedilu da puste tekućinu. Obrišite ih i ispržite u tavi. Skuhajte grašak.
  2. U duboku tavu dodajte malo ulja te umak od rajčice, sjeckani bosiljak, sol i šećer. Sve kuhajte dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte grašak i kuhajte još pet minuta.
  3. U posebnu posudu dodajte sjeckano povrće i malo ulja, lagano popržite pa dodajte rižu. Pržite je nekoliko minuta, a zatim podlijte vinom i temeljcem te kuhajte miješajući.
  4. Maknite s vatre pa dodajte pola umaka od rajčice, ribani sir i jaje. Sve dobro promiješajte, okrugli kalup s prstenom obložite patlidžanima, dodajte pola rižota te pospite nasjeckanom mozzarellom, pokrijte slojem patlidžana pa opet dodajte rižot i kockice mozzarelle. Završite slojeve kriškama patlidžana, pospite ribanim sirom i pecite u pećnici na 200°C oko 25 minuta.
  5. Ohladite pa prebacite na pladanj. U sredinu torte dodajte preostali umak od rajčice ukrašen listovima bosiljka.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.