Recepti 03. listopada 2014.

Tortice sa slaninom, špinatom i jajetom

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljive tortice kojih se nećete moći zasititi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 253

Potrebno vam je

  • 1 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 0.75 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 125 g maslac, slani
  • 2 žlica voda
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 5 kriška slanina suha, masna
  • 80 g špinat
  • 2 žlica vrhnje za kuhanje
  • svježe mljeveni papar
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. U blenderu pomiješajte obje vrste brašna i maslac. Dodajte dvije žlice vode pa miješajte dok ne dobijete pastu. Prebacite na pobrašnjenu površinu i mijesite minutu, dvije, dok ne postane glatko. Zamotajte u papir za pečenje i stavite u hladnjak na 15-ak minuta.
  2. Zagrijte pećnicu na 190°C. Dva lima za pečenje prekrijte papirom za pečenje. U tavi zagrijte ulje te dodajte luk i slaninu narezanu na komadiće. Pirjajte četiri-pet minuta. Dodajte špinat i pirjajte još minutu. Umiješajte vrhnje za kuhanje i popaprite.
  3. Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela. razvaljajte ih u oblik kruga i posložite na lim. Nadjenite mješavinom slanine te zamotajte rubove tijesta tako da vrh ostane otvoren.
  4. U svaku torticu razbijte jedno jaje. Žumanjak pomiješasjte sa žlicom hladne vode i time premažite tijesto. Pecite 20-ak minuta i popaprite. Poslužite uz salatu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.