gastro postao
Neodoljive tortice kojih se nećete moći zasititi
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 253
Potrebno vam je
- 1 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 0.75 šalica pšenično brašno, bijelo
- 125 g maslac, slani
- 2 žlica voda
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 5 kriška slanina suha, masna
- 80 g špinat
- 2 žlica vrhnje za kuhanje
- svježe mljeveni papar
- 4 kom jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- U blenderu pomiješajte obje vrste brašna i maslac. Dodajte dvije žlice vode pa miješajte dok ne dobijete pastu. Prebacite na pobrašnjenu površinu i mijesite minutu, dvije, dok ne postane glatko. Zamotajte u papir za pečenje i stavite u hladnjak na 15-ak minuta.
- Zagrijte pećnicu na 190°C. Dva lima za pečenje prekrijte papirom za pečenje. U tavi zagrijte ulje te dodajte luk i slaninu narezanu na komadiće. Pirjajte četiri-pet minuta. Dodajte špinat i pirjajte još minutu. Umiješajte vrhnje za kuhanje i popaprite.
- Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela. razvaljajte ih u oblik kruga i posložite na lim. Nadjenite mješavinom slanine te zamotajte rubove tijesta tako da vrh ostane otvoren.
- U svaku torticu razbijte jedno jaje. Žumanjak pomiješasjte sa žlicom hladne vode i time premažite tijesto. Pecite 20-ak minuta i popaprite. Poslužite uz salatu.
Izvor Skuhatćute