Tortilja s humusom, krastavcem i kupusom je ona doza hrskavosti i svježine koja ti treba kada stvarno nemaš vremena kuhati. Isprobaj naš recept!
Kad se traži nešto brzo, lagano i konkretno, ova tortilja ima sve što treba. Humus daje kremastu bazu, svježi krastavac i kupus donose hrskavost, a jednostavan preljev s jogurtom i sokom od kiselih krastavaca povezuje sve u zaokruženu cjelinu.
Nema potrebe za kuhanjem ni zagrijavanjem – samo malo rezanja, miješanja i motanja.
Praktično i puno okusa
Umjesto da režeš kupus, možeš koristiti gotovu mješavinu za coleslaw. Umak je jednostavan, ali s aromatičan – kiselost dolazi od soka od krastavaca, ali bez komadića krastavaca, pa tekstura ostaje glatka.
Svježe začinsko bilje nije obvezno, ali ako ga imaš pri ruci (kopar, vlasac, peršin), dodat će sloj svježine.
Domaće tortilje
foto: Michelle Henderson/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Wrap s humusom i krastavcima
10 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Tortilja
1
kom
Humus
0,25
šalica
Krastavac
0,33
šalica
Jogurt
1
žlica
Svježe začinsko bilje
1
žlica
Kupus
0,75
šalica
Postupak
Namaži tortilju hummusom. Na hummus složi ploške krastavca.
U srednje velikoj zdjeli pomiješaj jogurt, sok od krastavaca i nasjeckano bilje (kopar, vlasac ili peršin). Dodaj naribani kupus i dobro promiješaj da se ravnomjerno obloži preljevom. Smjesu stavi preko krastavaca, zatim sve zajedno zarolaj i prereži na pola prije posluživanja.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
309 kcal
15 %
MASTI
15,00 g
20 %
KOLESTEROL
0,01 g
0 %
UH
37,00 g
13 %
PROTEINI
11,00 g
22 %
Ako znaš da će ti trebati još jedan obrok kasnije, udvostruči količinu kupus salate i čuvaj je zasebno. Ostatak možeš zamotati u wrap kad god zatreba – sve drži teksturu i okus do sljedećeg dana.