Špajza 16. kolovoza 2021.

Zamotaj tortilju u dva koraka s ovim jednostavnim trikom

Trik za lakše smatanje tortilje foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Više se nikada nećeš morati brinuti da će nadjev ispasti iz tortilje

Ako si ikada pokušala pripremiti neku meksičku deliciju koja zahtijeva zamatanje tortilje, sigurno si osjetila frustraciju pokidane tortilje ili sastojaka koji su potpuno ispali iz tijesta i završili u tanjuru ili još gore - tvom krilu. Tortilje su odlična baza za brojna ukusna jela poput burrita ili chimichange, no svladati tradicionalni način zamotavanja može biti pomalo nespretan. Na svu sreću, TikTok i za to ima rješenje. 
 

Jaja Možda vas zanima... Mudrost s društvenih mreža: Praktični trikovi s jajima Špajza
 

Tijekom posljednjih godinu dana ova nova društvena mreža naučila nas je sve, od toga kako dekorirati torte do toga kako održavati kuhinju čistom sa što manje uloženog truda. Sada je tu još jedan trik, onaj koji će ti pomoći da u meksičkim jelima uživaš bez straha da će sočno punjenje završiti u tanjuru. 

Video koji je @ellcarter1 objavila na svom TikTok profilu skupio je preko šest milijuna pregleda, a u komentarima možemo vidjeti oduševljenje mnogih koje muči isti problem. Sve što trebaš napraviti za ovaj trik je tortilju zarezati od sredine prema jednom kraju i zamisliti da je podijeljena u četiri kvadranta. 

@ellcarter1

##fyp ##foryoupage ##food

♬ Sexy Bitch (feat. Akon) [Extended] - David Guetta

Na svaki kvadrant zatim stavi po jednu vrstu punjenja, bilo da je to ribani sir, svježe povrće, pečeno meso ili grah. Jednom kada su svi nadjevi posloženi, preklopi jedan kvadrant preko drugog na mjestu gdje si zarezala tortilju. Nastavi tako što ćeš već preklopljena dva kvadratna preklopiti još dva puta na iduća dva kvadranta. Tako ćeš dobiti savršeno raspoređene nadjeve kroz cijelu tortilju, a ako ju uhvatiš za slobodni rub, niti jedan komadić nadjeva neće ispasti iz nje. 
 

Ako želiš dodati još više okusa svom jelu, zapeci ga s malo maslaca na obje strane, bilo u tavi ili u tosteru. Sir u tom slučaju stavi na zadnji kvadrant jer će jednom kada se otopi još više povezati stranice tortilje. Isti trik možeš napraviti i kod pripreme sushija. Nori algu jednostavno zareži od polovice prema dnu i ponovi postupak kao s tortiljom. 

 

Novi trik odmah i isprobaj s ovim jelima: 

Možda vas zanima... Tortilje s tunom gotove su za manje od pola sata Recepti Tortilla de patatas Možda vas zanima... Španjolska tortilja od krumpira, pršuta i začina Recepti Enchilade Možda vas zanima... Slasne enchilade s piletinom, sirom i povrćem Recepti Možda vas zanima... Burrito za doručak? Ništa lakše! Recepti Možda vas zanima... Slastan burrito s piletinom, sirom i crvenim grahom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.