gastro postao
Ovo je brzo i praktično jelo pa nam je u potpunosti jasno zašto ga u Meksiku bez problema jedu za doručak, ručak i večeru.
Ove ćete burritose napraviti za samo pola sata, osim ako inzistirate na pripremi domaćih tortilja. Sastojci su dovoljni za pripremu četiri velike porcije, a možete ih pripremiti unaprijed i staviti u hladnjak. U tom slučaju vrijeme pečenja povećajte s 15 na 20 minuta.
Sastojci:
- 400 g crvenog graha iz konzerve
- 2 mlada luka
- 1 žlica limunovog soka
- 4 komada pilećih prsa
- ¼ žličice čilija u prahu
- ¼ žličice papra
- 200 g naribanog polutvrdog sira
- Sol
- 4 velike tortilje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
- Pomiješajte ocijeđeni grah, narezani mladi luk, sok od limuna i ¼ žličice soli.
- Utrljajte u prsa čili, papar i ¼ žličice soli i pecite je na nauljenoj tavici otprilike pet minuta sa svake strane.
- Podijelite sir na četiri dijela i rasporedite ga po jednoj strani svake tortilje. Preko toga dodajte mješavinu graha i mladog luka.
- Narežite pileća prsa i položite ih na grah.
- Zarolajte tortilje, stavite ih u posudu za pečenje i pecite otprilike 15 minuta, sve dok se sir ne otopi.
Dobar tek!