Recepti 03. listopada 2014.

Tortille s grahom i kvinojom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tortille će vam biti još ukusnije ako ih zapećete u zagrijanoj pećnici na 220°C oko deset minuta. Pospite ih ribanim sirom ili prelijte kiselim vrhnjem. želite li sitniju smjesu, ostalim sastojcima za miksanje dodajte i grah.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 380

Potrebno vam je

  • 8 kom tortilja
  • 200 g kvinoja
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, zelena
  • 150 g smeđi grah
  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 režanj češnjak
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 mala žlica korijander
  • sol
  • papar
  • peršin, list

Priprema

  1. Zagrijte šest dl vode. Kada provrije, dodajte kvinoju, koju ste prethodno isprali u cjedilu pod mlazom hladne vode. Na laganoj vatri kuhajte poklopljeno sve dok kvinoja ne upije svu vodu. Pustite da se ohladi.
  2. Narežite piletinu na kockice i popržite na ulju sa svih strana dok ne porumeni. U električnoj sjeckalici izmiksajte mrkvu, peršin i češnjak. Dodajte kvinoju i postupno nekoliko puta grubo izmiksajte. Usitnjenoj smjesi dodajte ostale začine, grah i sitno sjeckanu papriku.
  3. Zatim umiješajte i pečene komadiće piletine. Ugrijte tortille pa kratko popržite na tavi s neprianjajućim dnom bez masnoće. Nadjenite i zarolajte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.