gastro postao
Tortille će vam biti još ukusnije ako ih zapećete u zagrijanoj pećnici na 220°C oko deset minuta. Pospite ih ribanim sirom ili prelijte kiselim vrhnjem. želite li sitniju smjesu, ostalim sastojcima za miksanje dodajte i grah.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 380
Potrebno vam je
- 8 kom tortilja
- 200 g kvinoja
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom paprika, zelena
- 150 g smeđi grah
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 režanj češnjak
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 mala žlica korijander
- sol
- papar
- peršin, list
Priprema
- Zagrijte šest dl vode. Kada provrije, dodajte kvinoju, koju ste prethodno isprali u cjedilu pod mlazom hladne vode. Na laganoj vatri kuhajte poklopljeno sve dok kvinoja ne upije svu vodu. Pustite da se ohladi.
- Narežite piletinu na kockice i popržite na ulju sa svih strana dok ne porumeni. U električnoj sjeckalici izmiksajte mrkvu, peršin i češnjak. Dodajte kvinoju i postupno nekoliko puta grubo izmiksajte. Usitnjenoj smjesi dodajte ostale začine, grah i sitno sjeckanu papriku.
- Zatim umiješajte i pečene komadiće piletine. Ugrijte tortille pa kratko popržite na tavi s neprianjajućim dnom bez masnoće. Nadjenite i zarolajte.
Izvor Skuhatćute