gastro postao
Starinsko poljsko jelo obiluje mesom, svježim i kiselim kupusom
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 661
Potrebno vam je
- 1000 g svinjetina,srednje masna
- 500 g junetina
- 500 g divljač
- 3 kom Dimljena kobasica
- 300 g suho meso
- 150 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 1000 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 1 kom kupus glavati, bijeli
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 6 kom šljive, suhe
- 2 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 190 g pasirana rajčica (passata)
- kopar
- ružmarin
- peršin, list
- kim
- sol
- papar
- 2 žlica ulje, biljno
Priprema
- Meso /svinjetinu s kožicom, junetinu od mišića i ostalo) posolite i popaprite pa stavite peršina, ružmarina i kima te ga ostavite u marinadi sat vremena. Narežite svježi kupus na trakice, a narezani kiseli kupus isperite u hladnoj vodi i ocijedite.
- Marinirano meso narežite na kockice, kobasice na ploške, a suho meso i slaninu na komadiće. Na tavi ga prepržite sa svih strana. U veliki lonac na ulju, na kojem ste pržili meso, pirjajte luk, a kad se zažuti, dodajte zgnječeni češnjak. Dodajte svježi kupus i na listiće narezane šampinjone pa kad sve malo omekša, posložite slaninu, dimljeno meso i kobasice.
- Stavite dio kiseloga kupusa, suhe šljive i koncentrat rajčice te ubacite preprženo meso koje ste marinirali i ostatak kiseloga kupusa. Dobro zalijte vodom i pustite da krčka na laganoj vatri najmanje dva sata. Prema potrebi zalijevajte vodom.