Recepti 22. studenoga 2021.

Tri ideje za slasni doručak s grizom

SHUTTERSTOCK Griz s kakaom
gastro postao gastro.24sata.hr
Griz je najbolji s obilnom dozom kakaa, no postoji još ukusnih načina kako ga pripremiti

Kremasti griz je jedno od onih jela koja smo obožavali jesti kao djeca, ali nekako smo ga zaboravili kako smo odrasli. Vrijeme je da ponovno uživaš u okusu djetinjstva i pripremiš nešto drugačiju verziju omiljenog doručka. Nikako ne smijemo preskočiti svima omiljeni recept - griz s kakaom

Sastojci:

  • 1 l mlijeka     
  • 10 žlica pšeničnog griza    
  • 5 žlica šećera
  • Kakao za posipanje

Priprema:

  1. U lonac ulij mlijeko i pomiješaj ga sa šećerom. Mlijeko zagrij do vrenja i neka se sav šećer otopi. 
  2. U kipuće mlijeko dodaj griz i pažljivo miješaj pjenjačom nekoliko minuta. 
  3. Kada se zgusnuo, griz makni sa štednjaka i nastavi miješati još koju minutu. 
  4. Gotov griz presipaj u tanjur i obilno ga posipaj kakaom. 

Ako ipak želiš doručkovati griz koji ima okus i miris ljeta, tu je recept za griz sa šumskim voćem koji će ti osvježiti jutro. 
 

 | Author: SHUTTERSTOCK Griz sa šumskim voćem SHUTTERSTOCK
 

Sastojci:

  • 1 l mlijeka     
  • 10 žlica pšeničnog griza    
  • 4 žlice šećera
  • 100 g šumskog voća
  • 1 žlica meda

Priprema:

  1. U lonac ulij mlijeko i pomiješaj ga sa šećerom. Mlijeko zagrij do vrenja i neka se sav šećer otopi. 
  2. U kipuće mlijeko dodaj griz i pažljivo miješaj pjenjačom nekoliko minuta. 
  3. Kada se zgusnuo, griz makni sa štednjaka i nastavi miješati još koju minutu te gotov griz presipaj u tanjur i ostavi da se ohladi. 
  4. U blenderu pomiješaj šumsko voće i med te gotovu smjesu prelij preko hladnog griza. 

Među nama sigurno ima i onih koji jedva čekaju jesen, a kako bi se pripremila za hladnu sezonu imamo odličan recept za griz s bananom, lješnjacima i cimetom. 
 

 | Author: SHUTTERSTOCK Griz s bananom, lješnjacima i cimetom SHUTTERSTOCK
 

Sastojci:

  • 1 l mlijeka     
  • 10 žlica pšeničnog griza    
  • 3 žlice meda
  • 1 banana
  • 20 g lješnjaka
  • 1 žličica cimeta

Priprema:

  1. Mlijeko u loncu zagrij do vrenja. 
  2. U kipuće mlijeko dodaj griz i pažljivo miješaj pjenjačom nekoliko minuta. 
  3. Kada se zgusnuo, griz makni sa štednjaka i nastavi miješati još koju minutu. U to vrijeme u griz umiješaj i med te cimet.
  4. Gotov griz presipaj u tanjur. Na griz dodaj nasjeckane banane i cijele lješnjake te sve posipaj s malo cimeta i meda. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.