gastro postao
Griz je najbolji s obilnom dozom kakaa, no postoji još ukusnih načina kako ga pripremiti
Kremasti griz je jedno od onih jela koja smo obožavali jesti kao djeca, ali nekako smo ga zaboravili kako smo odrasli. Vrijeme je da ponovno uživaš u okusu djetinjstva i pripremiš nešto drugačiju verziju omiljenog doručka. Nikako ne smijemo preskočiti svima omiljeni recept - griz s kakaom.
Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 10 žlica pšeničnog griza
- 5 žlica šećera
- Kakao za posipanje
Priprema:
- U lonac ulij mlijeko i pomiješaj ga sa šećerom. Mlijeko zagrij do vrenja i neka se sav šećer otopi.
- U kipuće mlijeko dodaj griz i pažljivo miješaj pjenjačom nekoliko minuta.
- Kada se zgusnuo, griz makni sa štednjaka i nastavi miješati još koju minutu.
- Gotov griz presipaj u tanjur i obilno ga posipaj kakaom.
Ako ipak želiš doručkovati griz koji ima okus i miris ljeta, tu je recept za griz sa šumskim voćem koji će ti osvježiti jutro.
Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 10 žlica pšeničnog griza
- 4 žlice šećera
- 100 g šumskog voća
- 1 žlica meda
Priprema:
- U lonac ulij mlijeko i pomiješaj ga sa šećerom. Mlijeko zagrij do vrenja i neka se sav šećer otopi.
- U kipuće mlijeko dodaj griz i pažljivo miješaj pjenjačom nekoliko minuta.
- Kada se zgusnuo, griz makni sa štednjaka i nastavi miješati još koju minutu te gotov griz presipaj u tanjur i ostavi da se ohladi.
- U blenderu pomiješaj šumsko voće i med te gotovu smjesu prelij preko hladnog griza.
Među nama sigurno ima i onih koji jedva čekaju jesen, a kako bi se pripremila za hladnu sezonu imamo odličan recept za griz s bananom, lješnjacima i cimetom.
Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 10 žlica pšeničnog griza
- 3 žlice meda
- 1 banana
- 20 g lješnjaka
- 1 žličica cimeta
Priprema:
- Mlijeko u loncu zagrij do vrenja.
- U kipuće mlijeko dodaj griz i pažljivo miješaj pjenjačom nekoliko minuta.
- Kada se zgusnuo, griz makni sa štednjaka i nastavi miješati još koju minutu. U to vrijeme u griz umiješaj i med te cimet.
- Gotov griz presipaj u tanjur. Na griz dodaj nasjeckane banane i cijele lješnjake te sve posipaj s malo cimeta i meda.