gastro postao
Bogati okusi graha u jednom jelu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 348
Potrebno vam je
- 250 g makaroni
- 170 g mahune zelene (mlade)
- 2 mala žlica ulje maslinovo
- 15 g maslac, slani
- 300 g mladi luk
- 2 žlica vrhnje za kuhanje
- 2 mala žlica senf
- limunov sok
- 225 g kuhana šunka
- 800 g grah iz konzerve
- peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Kuhajte tjesteninu u velikom loncu u kipućoj vodi 10-12 minuta. Neka bude "al dente". Posljednje tri minute kuhanja dodajte mahune.
- Dok se tjestenina kuha, u loncu debelog dna zagrijte ulje i maslac. Dodajte mladi luk i pirjajte tri-četiri minute na laganoj vatri povremeno miješajući.
- Dodajte luku vrhnje za kuhanje, senf i limunov sok. Umiješajte šunku te dobro isprani bijeli (400 g) i crveni grah (400 g) iz limenke. Pirjajte na laganoj vatri dvije-tri minute povremeno miješajući.
- Posolite i popaprite. Dodajte tjesteninu i mahune. Promiješajte. Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.
Izvor Skuhatćute