Recepti 03. listopada 2014.

Tri vrste graha s prepečenom slaninom i makaronima

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogati okusi graha u jednom jelu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 348

Potrebno vam je

  • 250 g makaroni
  • 170 g mahune zelene (mlade)
  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 15 g maslac, slani
  • 300 g mladi luk
  • 2 žlica vrhnje za kuhanje
  • 2 mala žlica senf
  • limunov sok
  • 225 g kuhana šunka
  • 800 g grah iz konzerve
  • peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Kuhajte tjesteninu u velikom loncu u kipućoj vodi 10-12 minuta. Neka bude "al dente". Posljednje tri minute kuhanja dodajte mahune.
  2. Dok se tjestenina kuha, u loncu debelog dna zagrijte ulje i maslac. Dodajte mladi luk i pirjajte tri-četiri minute na laganoj vatri povremeno miješajući.
  3. Dodajte luku vrhnje za kuhanje, senf i limunov sok. Umiješajte šunku te dobro isprani bijeli (400 g) i crveni grah (400 g) iz limenke. Pirjajte na laganoj vatri dvije-tri minute povremeno miješajući.
  4. Posolite i popaprite. Dodajte tjesteninu i mahune. Promiješajte. Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.