Recepti 04. travnja 2017.

Tropski okusi mirisnog kolača s kokosom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan i profinjen, ovaj kolač možete jesti uz kavu ili čaj i uživati u njegovom divnom okusu i mirisu.

Za sve ljubitelje biskvit kolača, ovo je jedna prava mala poslastica! 

Ispecite ga u kalupu za kruh želite li pravokutni oblik, ili u kalupu za kuglof, želite li okrugli oblik! Jednako je divan i mirisan za koju god se varijantu odlučili!

Najbolje je to, što se vrlo jednostavno i brzo priprema, a vaša popodneva uz kavu ili čaj učinit će pravim luksuznim odmorom. 

Po želji, prerežite ga te premažite nekom kremom od kokosa, no nama je jednostavno savršen i ovakav, bez dodataka.

Sastojci:

  • 450 g maslaca
  • 2 šalice šećera od šećerne trske
  • 2 šalice glatkog brašna
  • 6 velikih jaja
  • 200 g mljevenog kokosa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Podmazati kalup za pečenje maslacem i posipati brašnom, višak brašna istresti
  3. Izmiksati maslac i šećer dok ne postanu pjenasti
  4. Dodati šalicu brašna i izmiksati
  5. Pomiješati jaja s vanilijom i dodavati postupno po jedno jaje u smjesu maslaca i brašna te miksati neprestano
  6. Kada su sva jaja iskorištena, dodati kokos i preostalu šalicu brašna te sol i sve izmiksati dok smjesa ne bude ujednačena
  7. Smjesu špatulom prebaciti u kalup i peći u zagrijanoj pećnici od 40 minuta do 1 h
  8. Pečen kolač izvaditi i pustiti da se do kraja ohladi na sobnoj  temperaturi
  9. Poslužiti uz omiljeni čaj ili kavu, ili čak kuglicu sladoleda. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.