gastro postao
Jednostavan i profinjen, ovaj kolač možete jesti uz kavu ili čaj i uživati u njegovom divnom okusu i mirisu.
Za sve ljubitelje biskvit kolača, ovo je jedna prava mala poslastica!
Ispecite ga u kalupu za kruh želite li pravokutni oblik, ili u kalupu za kuglof, želite li okrugli oblik! Jednako je divan i mirisan za koju god se varijantu odlučili!
Najbolje je to, što se vrlo jednostavno i brzo priprema, a vaša popodneva uz kavu ili čaj učinit će pravim luksuznim odmorom.
Po želji, prerežite ga te premažite nekom kremom od kokosa, no nama je jednostavno savršen i ovakav, bez dodataka.
Sastojci:
- 450 g maslaca
- 2 šalice šećera od šećerne trske
- 2 šalice glatkog brašna
- 6 velikih jaja
- 200 g mljevenog kokosa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Podmazati kalup za pečenje maslacem i posipati brašnom, višak brašna istresti
- Izmiksati maslac i šećer dok ne postanu pjenasti
- Dodati šalicu brašna i izmiksati
- Pomiješati jaja s vanilijom i dodavati postupno po jedno jaje u smjesu maslaca i brašna te miksati neprestano
- Kada su sva jaja iskorištena, dodati kokos i preostalu šalicu brašna te sol i sve izmiksati dok smjesa ne bude ujednačena
- Smjesu špatulom prebaciti u kalup i peći u zagrijanoj pećnici od 40 minuta do 1 h
- Pečen kolač izvaditi i pustiti da se do kraja ohladi na sobnoj temperaturi
- Poslužiti uz omiljeni čaj ili kavu, ili čak kuglicu sladoleda.