Recepti 22. svibnja 2022.

Omlet s tunom sinonim je za brzi doručak

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan i zdrav recept za doručak s niskim udjelom ugljikohidrata koji je keto friendly.

Ovaj lagani omlet od tune odličan je kada trebaš brzi doručak za sebe i svoju obitelj. Svega 15 minuta trebalo bi ti biti dovoljno za njegovu pripremu. Ako čak ni to nije dovoljno kratko za tebe, dan prije možeš pripremiti punjenje od tune, paprike i krem sira, a drugoga jutra sve što ti ostaje jest priprema jaja.

Po želji u smjesu dodaj rajčicu, gljive, sir ili neke druge namirnice koje voliš uvrstiti u svoj jelovnik.

 

Možda vas zanima... Omlet sa špinatom i parmezanom za mirisna jutra Recepti

 

Sastojci:

  • 1/2 crvene paprike
  • 1/2 zelene paprike 
  • ulje 
  • 50 g tune iz konzerve
  • 2 žlice krem sira
  • 6 velikih jaja
  • sol, papar
  • vlasac ili mladi luk za dekoraciju

Priprema:

  1. U malu tavu dodaj malo ulja i na srednje jakoj vatri ispeci papriku, crvenu i zelenu, dok ne omekša, oko tri minute. Makni s vatre.
  2. U srednje velikoj zdjeli zajedno pomiješajte papriku, tunu i krem ​​sir. Stavi na stranu.
  3. U zasebnoj zdjeli razbij jaja i promiješaj ih.
  4. Zagrij malo ulja u tavi za prženje na srednje jakoj vatri. Lagano ju okreći kako bi ulje prošlo cijelom površinom tave. Ulij u nju pola smjese jaja. Pričekaj oko 30 sekundi dok se jaja na dnu posude ne počnu peći. Lopaticom ili vilicom nježno i vrlo lagano lupkaj po njima kako bi se brže spekla. 
  5. Uz pomoć žlice nanesi polovicu smjese krem sira i paprike na polovicu pečenih jaja. Zatim podigni čisti rub i preklopi ga preko i tako stvori polukrug. Lagano lopaticom drži omlet, dok se rubovi zajedno ne zapeku. 
  6. Peci ga još minutu. Gotov omlet prebaci na tanjur i posluži s ukrasom od luka ili vlasca. Ponovi postupak za drugi omlet.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Evo kako celebrity chef Jamie Oliver pošira jaja Recepti Možda vas zanima... Za doručak: U pećnici pripremi slastan omlet Recepti Možda vas zanima... Omlet u pecivu - kad nemaš vremena sjesti i jesti Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.