gastro postao
Začinite odreske tune, popržite u tavi i same poslužite prelivene umakom ili uz prilog
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 17
Potrebno vam je
- 6 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 4 kom tuna
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 3 žlica kapari
- 3 žlica masline, zelene, slane konzerv.
- 0.50 dl grožđice
- 5 kom pelati
- 1 šalica riblji temeljac
- 2 žlica peršin, list
- 4 list list bosiljka
- 2 žlica pinjoli
Priprema
- U dubljoj tavi zagrijati maslinovo ulje. Odreske tune začiniti sa soli i paprom te popržiti na ulju da posmeđi sa onje strane, oko 3-4 minute. Tunu odložiti na tanjur.
- U istoj tavi na laganoj vatri pirjati luk da omekša, oko 1 minute. Dodati češnjak, kapare (nakon što su bili namočeni u vodi 10 min pa procijeđeni), masline, grožđice i rajčicu (oguliti, očistiti od sjemenki i nasjeckati) te nastaviti kuhati miješajući još 2 minute. Ako rajčica ne pusti dovoljno soka, dodati vodu ili temeljac.
- Odreske tune također vratiti u tavu pa poklopiti poklopcem i kuhati na srednjoj vatri dok tuna bude potpuno kuhana.
- Umiješati peršin i bosiljak te začiniti sa soli i paprom.
Začinite odreske tune, popržite u tavi i same poslužite prelivene umakom ili uz prilog