Recepti 13. listopada 2014.

Tuna steak na mediteranski

gastro postao gastro.24sata.hr
Začinite odreske tune, popržite u tavi i same poslužite prelivene umakom ili uz prilog

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 17

Potrebno vam je

  • 6 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 4 kom tuna
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 3 žlica kapari
  • 3 žlica masline, zelene, slane konzerv.
  • 0.50 dl grožđice
  • 5 kom pelati
  • 1 šalica riblji temeljac
  • 2 žlica peršin, list
  • 4 list list bosiljka
  • 2 žlica pinjoli

Priprema

  1. U dubljoj tavi zagrijati maslinovo ulje. Odreske tune začiniti sa soli i paprom te popržiti na ulju da posmeđi sa onje strane, oko 3-4 minute. Tunu odložiti na tanjur.
  2. U istoj tavi na laganoj vatri pirjati luk da omekša, oko 1 minute. Dodati češnjak, kapare (nakon što su bili namočeni u vodi 10 min pa procijeđeni), masline, grožđice i rajčicu (oguliti, očistiti od sjemenki i nasjeckati) te nastaviti kuhati miješajući još 2 minute. Ako rajčica ne pusti dovoljno soka, dodati vodu ili temeljac.
  3. Odreske tune također vratiti u tavu pa poklopiti poklopcem i kuhati na srednjoj vatri dok tuna bude potpuno kuhana.
  4. Umiješati peršin i bosiljak te začiniti sa soli i paprom.

Začinite odreske tune, popržite u tavi i same poslužite prelivene umakom ili uz prilog

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.