gastro postao
Mlađi kuhari savjetuju da tunu pečete rezanu na manje komadiće kako bi okusom bila finija
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 332
Potrebno vam je
- 500 g tuna
- 2 kom cikla
- 200 g bob (mladi sirovi)
- krupna morska sol
- 50 ml vrhnje za kuhanje
- maslac, slani
- ulje maslinovo
- 4 list svježi timijan
- limunova korica
Priprema
- Filet svježe tune pažljivo očistite od kože, narežite na kocke jednake veličine te marinirajte..
- Marinadu za tunu pripremite tako da u srednje dubokoj zdjeli izmiješate maslinovo ulje, listiće svježeg timijana i limunovu koricu grubo narezanu na listiće.
- Kada je tuna kratko odstajala u marinadi, ocijedite je te prepecite sa svih strana. Ostavite da se odmori u zdjeli na toplom.
- Kremu od boba pripremite tako da mladi bob skuhate u slanoj vodi, ocijedite, premjestite ga u zdjelu za miksanje te dodajte maslac i vrhnje.
- Začinite te štapnim mikserom izradite u finu kremu. Ciklu skuhajte, narežite na kockice, prepecite na maslinovu ulju te blago zašećerite.
Mlađi kuhari savjetuju da tunu pečete rezanu na manje komadiće kako bi okusom bila finija
Izvor Ana Grgić