gastro postao
Dalmatinski specijalitet koji se pripremi i posluži za 30 minuta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 760
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 150 g mrkva, crvena
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 100 g tikvice, zelene
- 100 g patlidžan
- 200 g rajčica, crvena
- 1 dl ulje maslinovo
- ružmarin
- bosiljak, vezica
- lovorov list
- origano
- majčina dušica
- 2 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- sol
- papar
- 800 g tuna
Priprema
- Odreske tune posoliti i popapriti te ih naglo popržiti na maslinovom ulju.
- Staviti ih na stranu te na ulje gdje se pržila tuna dodati crveni luk, mrkvu, šampinjone, tikvice i patlidžane.
- Kada je napola gotovo povrće zaliti vinom i dodati pelate rajčice te začiniti začinskim travama.
Dalmatinski specijalitet koji se pripremi i posluži za 30 minuta
Izvor Restoran Butina na Murteru