Recepti Kruh i pecivo 15. prosinca 2025.

Turska ljuta peciva nešto su najbolje što smo grickali u zadnje vrijeme

Kruh i pecivo
15 MIN
30 MIN
12
SREDNJE
turska ljuta peciva
Turska ljuta peciva
foto: Instagram @chefburcinarda
Na Instagram profilu chefburcinarda pronašli smo ovaj fora recept za turska ljuta peciva - prhka su i puna okusa, a u sebi skrivaju i rastopljeno iznenađenje. Donosimo super recept

Dobrih peciva nikad dosta! I zato smo stalno u potrazi za novim fora receptima punim okusa. Naša najnovija fiksacija je ovaj recept za turska ljuta peciva od prhkog tijesta - hrskava, puna okusa i sa skrivenim rastopljenim iznenađenjem u sredini!

Autorica recepta je poznata turska pastry chefica Arda Burçin čiji Instagram chefburcinarda ima skoro 5 milijuna pratitelja! Općenito, na njezinu profilu mogu se pronađi brojni odlični videorecepti za fine i jednostavne slastice koje svatko može pripremiti kod kuće, kao i za razne kruhove, peciva.. uglavnom, sve redom slasne divote od tijesta!

Donosimo njezin recept za turska ljuta peciva koji moraš isprobati!

turska ljuta peciva | Author: Instagram @chefburcinarda Turska ljuta peciva foto: Instagram @chefburcinarda

Ne gasi ekran dok kuham

Turska ljuta peciva
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Glatko brašno 650 g
  • Maslac 250 g
  • Suncokretovo ulje 100 ml
  • Jogurt 150 g
  • Jaje 2 kom
  • Sol 1,50 žličica
  • Šećer 25 g
  • Prašak za pecivo 2 kom
  • Kopar - svježi
  • Listići svježeg peršina
  • Masline 0,50 šalica
  • Ljuta papričica 2 kom
  • Sir 300 g
Postupak
  1. Maslac treba biti sobne temperature. Sve potrebne sastojke sjediniti (od 1 jaja odvojiti žumanjak i sačuvati ga za kasnije, za premazivanje peciva) i umijesiti mekano tijesto. Kada se tijesto poveže, dodati nasjeckane listiće kopra i peršina, masline (nasjeckane, bez koštica) i najseckane ljute papričice pa lagano još jednom umijesiti.


  2. Formirati kugliceod oko 80 g. Svaku kuglicu rukama malo raširiti, staviti komad sira (narezati sir poput goude ili cheddara na trakice debljine kao kada se reže krumpir za pommes frittes) i oblikovati kao na videu.

    Razmutiti sačuvani žumanjak i njime premazati peciva te ih posuti s malo soli i svježe mljevenog crnog ili šarenog papra.


  3. Peći u prethodno zagrijanoj ventilacijskoj pećnici na 180 °C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

410 kcal

20 %

MASTI

24,00 g

33 %

KOLESTEROL

0,09 g

0 %

UH

39,00 g

14 %

PROTEINI

9,00 g

18 %

Isprobaj i ova sla(s)na peciva:

brza peciva bez kvasca s grčkim jogurtom Možda vas zanima... Prefina peciva bez kvasca koja spašavaju svaki obrok Recepti klipići, klipiči Možda vas zanima... Domaći klipići: imamo super recept za omiljeno pecivo! Recepti Mekana peciva s češnjakom Možda vas zanima... Slasna domaća peciva s parmezanom i češnjakom Recepti Domaći slanci po receptu Darka Kontina Možda vas zanima... Napravi domaće slance i zaboravi na pekaru Kolumne

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.