Na Instagram profilu chefburcinarda pronašli smo ovaj fora recept za turska ljuta peciva - prhka su i puna okusa, a u sebi skrivaju i rastopljeno iznenađenje. Donosimo super recept
Dobrih peciva nikad dosta! I zato smo stalno u potrazi za novim fora receptima punim okusa. Naša najnovija fiksacija je ovaj recept za turska ljuta peciva od prhkog tijesta - hrskava, puna okusa i sa skrivenim rastopljenim iznenađenjem u sredini!
Autorica recepta je poznata turska pastry chefica Arda Burçin čiji Instagram chefburcinarda ima skoro 5 milijuna pratitelja! Općenito, na njezinu profilu mogu se pronađi brojni odlični videorecepti za fine i jednostavne slastice koje svatko može pripremiti kod kuće, kao i za razne kruhove, peciva.. uglavnom, sve redom slasne divote od tijesta!
Donosimo njezin recept za turska ljuta peciva koji moraš isprobati!
Maslac treba biti sobne temperature. Sve potrebne sastojke sjediniti (od 1 jaja odvojiti žumanjak i sačuvati ga za kasnije, za premazivanje peciva) i umijesiti mekano tijesto. Kada se tijesto poveže, dodati nasjeckane listiće kopra i peršina, masline (nasjeckane, bez koštica) i najseckane ljute papričice pa lagano još jednom umijesiti.
Formirati kugliceod oko 80 g. Svaku kuglicu rukama malo raširiti, staviti komad sira (narezati sir poput goude ili cheddara na trakice debljine kao kada se reže krumpir za pommes frittes) i oblikovati kao na videu.
Razmutiti sačuvani žumanjak i njime premazati peciva te ih posuti s malo soli i svježe mljevenog crnog ili šarenog papra.
Peći u prethodno zagrijanoj ventilacijskoj pećnici na 180 °C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.