Recepti 27. studenoga 2014.

Turske gozleme od špinata i janjetine

Turske gozleme
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Naučite pripremati tradicionalno tursko jelo u verziji sa špinatom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 628

Nadjev

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 180 g špinat
  • 2 režanj češnjak
  • 450 g janjetina, mljevena
  • 1 žlica začinsko bilje
  • 1 vezica peršin, list
  • 150 g feta sir
  • 240 g mozzarella
  • sol
  • papar

Tijesto

  • 1 žličica suhi kvasac
  • 1 prstohvat šećer, kristal
  • 180 ml voda
  • 180 g glatko brašno
  • 1 žličica sol

Priprema

  1. Ugrijte ulje u tavi. Dodajte špinat, sol i papar pa pržite nekoliko minuta dok špinat ne uvene. Dodajte češnjak te miješajući pržite još dvije minute.
  2. Nakon toga dodajte janjetinu. Pržite desetak minuta pa začinite začinskim biljem. Maknite s vatre, začinite solju i paprom te dodajte peršin. Ostavite da se ohladi. a za to vrijeme napravite tijesto.
  3. Pomiješajte kvasac, šećer i ugrijanu vodu. Ostavite da odstoji pet minuta. Pomiješajte sol i brašno pa prelijte mješavinom s vodom.
  4. Dobro umijesite i podijelite na četiri dijela. Razvaljajte svaki dio pa ih nadjenite smjesom sa mesom u koju ćete dodati feta sir i mozzarellu.
  5. Preklopite i premažite uljem te ih prepržite sa svake strane po nekoliko minuta dok ne uhvate lijepu boju.

Naučite pripremati tradicionalno tursko jelo u verziji sa špinatom

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.