gastro postao
Naučite pripremati tradicionalno tursko jelo u verziji sa špinatom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 628
Nadjev
- 2 žlica ulje maslinovo
- 180 g špinat
- 2 režanj češnjak
- 450 g janjetina, mljevena
- 1 žlica začinsko bilje
- 1 vezica peršin, list
- 150 g feta sir
- 240 g mozzarella
- sol
- papar
Tijesto
- 1 žličica suhi kvasac
- 1 prstohvat šećer, kristal
- 180 ml voda
- 180 g glatko brašno
- 1 žličica sol
Priprema
- Ugrijte ulje u tavi. Dodajte špinat, sol i papar pa pržite nekoliko minuta dok špinat ne uvene. Dodajte češnjak te miješajući pržite još dvije minute.
- Nakon toga dodajte janjetinu. Pržite desetak minuta pa začinite začinskim biljem. Maknite s vatre, začinite solju i paprom te dodajte peršin. Ostavite da se ohladi. a za to vrijeme napravite tijesto.
- Pomiješajte kvasac, šećer i ugrijanu vodu. Ostavite da odstoji pet minuta. Pomiješajte sol i brašno pa prelijte mješavinom s vodom.
- Dobro umijesite i podijelite na četiri dijela. Razvaljajte svaki dio pa ih nadjenite smjesom sa mesom u koju ćete dodati feta sir i mozzarellu.
- Preklopite i premažite uljem te ih prepržite sa svake strane po nekoliko minuta dok ne uhvate lijepu boju.
Naučite pripremati tradicionalno tursko jelo u verziji sa špinatom
Izvor Skuhatćute