gastro postao
Popularni talijanski specijalitet može se pripremiti i s janjećim mesom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 2 kom janjetina, koljenica
- 2 žlica ulje suncokretovo
- voda
- 1 kom mrkva, crvena
- 2 kom celer stabljika
- 1 kom luk ,crveni
- klinčići
- 0.50 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 šalica pileći temeljac
- 1.50 šalica rajčica, crvena
- 0.50 žlica list bosiljka
- 0.50 žlica peršin, list
- 0.50 žlica origano
- 1 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
Priprema
- Pirjajte koljenice u posudi s vodom dok ne ispari. Ulijte ulje i vodu te popecite meso. Izvadite ga.
- Dodajte narezano povrće i pirjajte pet minuta. Ulijte temeljac i dodajte rajčice. Pokrijte pa kuhajte 10-15 minuta.
- Začinite začinima, vinom i kriškom limuna te kuhajte tri minute. Prelijte meso umakom i poslužite s prilogom prema želji.
Izvor Skuhatćute