Recepti Desert 26. lipnja 2025.

Umak od jagoda za najfiniji cheesecake ljeta

Desert
20 MIN
15 MIN
10
SREDNJE
Umak od jagoda za cheesecake koji će svi pamtiti
Umak od jagoda za cheesecake koji će svi pamtiti
foto: Or Cohen
U svakom zalogaju umaka od jagoda osjetit ćeš ljeto – slatkoću zrelih jagoda spojenu s finom notom limuna koja osvježava i zaokružuje okus

Sočan, mirisan i bogat umak od jagoda pretvara svaki cheesecake u pravi ljetni užitak. Uz samo nekoliko sastojaka i malo vremena, na stolu imaš preljev koji izgleda i miriši kao da si ga naručio iz slastičarnice.

Osim što se savršeno slaže s bogatim, kremastim slojem sira i hrskavom podlogom torte, ovaj preljev može začiniti i kuglu sladoleda, tanjur palačinki ili čokoladni kolač.

Jednostavno do domaće voćne čarolije

Priprema ovog preljeva toliko je jednostavna da ćeš ga sigurno raditi opet i opet. Jagode – svježe ili smrznute – pospeš šećerom, malo ih zgnječiš i pustiš da puste sok. Zatim ih prebaciš u lončić, pomiješaš sok s malo gustina i limunovog soka i sve zajedno ukuhavaš nekoliko minuta dok ne postane gusto i sjajno.

Ako želiš glađu teksturu, slobodno sve na kraju kratko usitni štapnim mikserom. Kada se ohladi, spreman je za posluživanje ili za spremanje u hladnjak ili zamrzivač.

jagode | Author: Olivie Strauss/Unsplash Jagode foto: Olivie Strauss/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Umak od jagoda
20 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Jagode 4 šalica
  • Šećer 3 žlica
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 1 žlica
  • Sok od limuna 1 žličica
  • Limunova korica 0,50 žličica
Postupak
  1. Očisti i prepolovi jagode. Stavi ih u zdjelu, pospi šećerom, lagano izgnječi vilicom i promiješaj. Pusti da stoje 10 minuta dok ne puste sok. Žlicom s prorezima prebaci jagode u lončić, a sok ostavi u zdjeli. U soku razmuti gustin i limunov sok dok se potpuno ne otope.


  2. Lončić stavi na srednje jaku vatru, dodaj limunovu koricu i umiješaj smjesu sa sokom i gustinom. Kuhaj uz miješanje, lagano usitnjavajući jagode, dok ne zakipi i zgusne se, oko 5 minuta. Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi i posluži.


I ovi recepti za cheesecake genijalni su za ljeto!

Cheesecake od limuna Možda vas zanima... SLATKO OSVJEŽENJE Divni cheesecake od limuna Recepti cheesecake Možda vas zanima... Moraš ih sve isprobati - 10 recepata za cheesecake Špajza Cheesecake Možda vas zanima... 4 podloge za cheesecake za najukusnije kombinacije Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.