gastro postao
Ovaj slasni umak možete poslužiti kao predjelo uz tortilje i čips ili kao prilog glavnom jelu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 212
Potrebno vam je
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 kom luk ,crveni
- 2 filet inćun, konzervirani
- 4 režanj češnjak
- 4 kom mladi luk
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.33 šalica majoneza
- 0.33 šalica grčki jogurt
- 0.33 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
- 1 žlica vlasac ( listovi)
- 1 mala žlica worchester umak
Priprema
- Zagrijte 2 žlice ulja u tavi pa dodajte luk, inćune i jednu žlicu usitnjenog češnjaka. Pirjajte uz miješanje dok luk poprimi zlatno smeđu boju i omekša, oko 30-40 min. Ako luk zagori potrebno je dodati malo vode i smanjiti jačinu vatre te sastrugati zalijepljene komadiće. Kada je luk gotov pustite da se ohladi, a zatim ga usitnite
- U drugoj zagrijanoj tavi pomiješajte bijeli dio mladog luka sa žlicom maslinovog ulja i začinite sa soli i paprom. Zagrijavajte uz povremeno miješanje oko 5 minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim usitnite
- Pomiješajte pirjani luk s mladim lukom, dodajte nasjeckani zeleni dio mladog luka, jogurt, majonezu, kiselo vrhnje, vlasac, Worcestershire umak i preostali bijeli luk.
- Sve sastojke zajedno promiješajte, začinite sa soli i paprom.
Ovaj slasni umak možete poslužiti kao predjelo uz tortilje i čips ili kao prilog glavnom jelu