Recepti 03. listopada 2014.

Umak od luka

Umak od luka
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj slasni umak možete poslužiti kao predjelo uz tortilje i čips ili kao prilog glavnom jelu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 212

Potrebno vam je

  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 filet inćun, konzervirani
  • 4 režanj češnjak
  • 4 kom mladi luk
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.33 šalica majoneza
  • 0.33 šalica grčki jogurt
  • 0.33 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 žlica vlasac ( listovi)
  • 1 mala žlica worchester umak

Priprema

  1. Zagrijte 2 žlice ulja u tavi pa dodajte luk, inćune i jednu žlicu usitnjenog češnjaka. Pirjajte uz miješanje dok luk poprimi zlatno smeđu boju i omekša, oko 30-40 min. Ako luk zagori potrebno je dodati malo vode i smanjiti jačinu vatre te sastrugati zalijepljene komadiće. Kada je luk gotov pustite da se ohladi, a zatim ga usitnite
  2. U drugoj zagrijanoj tavi pomiješajte bijeli dio mladog luka sa žlicom maslinovog ulja i začinite sa soli i paprom. Zagrijavajte uz povremeno miješanje oko 5 minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim usitnite
  3. Pomiješajte pirjani luk s mladim lukom, dodajte nasjeckani zeleni dio mladog luka, jogurt, majonezu, kiselo vrhnje, vlasac, Worcestershire umak i preostali bijeli luk.
  4. Sve sastojke zajedno promiješajte, začinite sa soli i paprom.

Ovaj slasni umak možete poslužiti kao predjelo uz tortilje i čips ili kao prilog glavnom jelu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.