Nakon sendviča s rajčicom umjesto kruha, proširio se i novi trend ananas-burgera. Dobro natopite maslinovim uljem, dodajte povrće po želji i uživajte!
Sastojci (za četiri porcije):
- 8 ploški ananasa
- 4 pljeskavice
- 8 kriški slanine
- 1 veliki ljubičasti luk
- 4 listića topljenog sira
- Zelena salata
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Postupak:
1. Maslinovim uljem premažite ananas, posolite, popaprite i stavite na roštilj. Sa svake strane pecite otprilike dvije minute. Jednako toliko vremena treba i ljubičastom luku.
2. Paralelno na roštilj stavite i pljeskavice koje će biti gotove za desetak minuta te slaninu.
3. Na tanjur stavite krišku ananasa, na njega list salate, pljeskavicu i topljeni sir, hrskavu slaninu, luk i završite s drugom kriškom ananasa.
Za 20 ćete minuta napraviti burger u koji možete zagristi bez grižnje savjesti!