Recepti 03. listopada 2014.

Uskršnja jaja

Uskršnja jaja
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako su naše bake bojale uskršnja jaja

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 125

Potrebno vam je

  • 8 kom luk ,crveni
  • 8 kom jaje kokošje
  • 8 list peršin, list
  • 2 žlica ulje, biljno
  • slanina suha, masna
  • sol

Priprema

  1. Oljuštite koru luka i stavite je u lonac s vodom. Što više ljuske stavite, to će boja biti intenzivnija. Na nekuhana jaja aplicirajte listove peršina, djeteline ili drugog bilja ili cvijeća.
  2. Potom svako jaje zamotajte u gazu ili poderanu najlonku i učvrstite krajeve. U najlonku možete slagati jaja tako da jedno jaje stavite na dno čarape pa je zavežete, zatim stavite drugo jaje i zavežete te tako redom dok ne dobijete oblik zmije koja je progutala sva jaja.
  3. Kuhajte ih 15-ak minuta. Ako ih odmah izvadite, jaja će biti svjetlija, a ako ih ostavite još neko vrijeme u vodi s ljuskama, bit će tamnija.
  4. Gotova jaja namažite uljem ili komadom slanine kako bi dobila sjaj. Kako ljuska jajeta ne bi pucala, dodajte u vodu malo soli i nemojte stavljati jaja kuhati izravno iz hladnjaka, nego ih prije malo ostavite na sobnoj temperaturi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.