Recepti 13. listopada 2014.

Varivo od boba sa suhim rebrima

Varivo od boba sa suhim rebrima
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Berislav Lacković otkriva tajne jednostavnog i ukusnog variva

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 440

Potrebno vam je

  • 300 g bob, suhi
  • 300 g suha dimljena rebra
  • 200 g krumpir, zreli
  • 100 g mrkva, crvena
  • 100 g celer, korijen
  • 1 grančica peršin, korijen s lišćem
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 grančica ružmarin
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Rebarca kuhamo u vodi oko 1 sat po mogućnosti prvu vodu promijenimo. U vodu možemo dodati ružmarin i peršin list.
  2. Luk i češnjak sitno isjeckamo i na malo maslinovog ulja prodinstamo .
  3. Dodamo mrkvu i celer isjeckan na sitne kockice pa prodinstamo, dodamo bob te podlijemo s vodom od kuhanja rebarca, ali ne s previše vode da ne bi bilo pre žestoko.
  4. Na kraju dodamo rajčicu na kockice i kuhamo još par minuta te serviramo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.