gastro postao
Chef Berislav Lacković otkriva tajne jednostavnog i ukusnog variva
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 440
Potrebno vam je
- 300 g bob, suhi
- 300 g suha dimljena rebra
- 200 g krumpir, zreli
- 100 g mrkva, crvena
- 100 g celer, korijen
- 1 grančica peršin, korijen s lišćem
- 0.50 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 1 kom rajčica, crvena
- 1 grančica ružmarin
- 1 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Rebarca kuhamo u vodi oko 1 sat po mogućnosti prvu vodu promijenimo. U vodu možemo dodati ružmarin i peršin list.
- Luk i češnjak sitno isjeckamo i na malo maslinovog ulja prodinstamo .
- Dodamo mrkvu i celer isjeckan na sitne kockice pa prodinstamo, dodamo bob te podlijemo s vodom od kuhanja rebarca, ali ne s previše vode da ne bi bilo pre žestoko.
- Na kraju dodamo rajčicu na kockice i kuhamo još par minuta te serviramo.