gastro postao
Pripremite ovo varivo i osjećat ćete se kao da ste naručili obrok u vrhunskom restoranu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 806
Potrebno vam je
- 1500 g govedina, srednje masna
- 1 l vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 0.50 l goveđi temeljac
- 3 kom mrkva, crvena
- 1 šalica gljive miješane, razne
- 1 kom luk ,crveni
- 3 kom češnjak
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- ulje maslinovo
- 1 žlica maslac, slani
- začinsko bilje
- peršin, list
Priprema
- Govedinu pospite brašnom te pržite dok ne potamni i maknite.
- Na ulju propržite luk i češnjak, dodajte po žlicu maslaca i brašna. Kad potamne, dodajte 1/4 boce vina, smanjite vatru i vratite govedinu. Dodajte vino i temeljac. Umiješajte začine. Kuhajte pokriveno oko sat vremena
- Kad meso omekša, dodajte narezanu mrkvu, a prije kraja kuhanja gljive.
Izvor Skuhatćute