Recepti 03. listopada 2014.

Varivo od govedine s povrćem i vinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite ovo varivo i osjećat ćete se kao da ste naručili obrok u vrhunskom restoranu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 806

Potrebno vam je

  • 1500 g govedina, srednje masna
  • 1 l vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 0.50 l goveđi temeljac
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 1 šalica gljive miješane, razne
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 kom češnjak
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • ulje maslinovo
  • 1 žlica maslac, slani
  • začinsko bilje
  • peršin, list

Priprema

  1. Govedinu pospite brašnom te pržite dok ne potamni i maknite.
  2. Na ulju propržite luk i češnjak, dodajte po žlicu maslaca i brašna. Kad potamne, dodajte 1/4 boce vina, smanjite vatru i vratite govedinu. Dodajte vino i temeljac. Umiješajte začine. Kuhajte pokriveno oko sat vremena
  3. Kad meso omekša, dodajte narezanu mrkvu, a prije kraja kuhanja gljive.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.