Recepti 03. listopada 2014.

Varivo od graha i celera

gastro postao gastro.24sata.hr
Gusto i zasitno varivo sa suhim svinjskim rebricama užitak je koji korate isprobati

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 628

Varivo

  • 750 g grah, šareni
  • 650 g suha dimljena rebra
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 2 list lovorov list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • feferon
  • 200 g govedina, srednje masna
  • celer, korijen

Zaprška

  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 mala žlica crvena paprika
  • 2 režanj češnjak

Priprema

  1. Grah namočite preko noći. Kratko ga prokuhajte pa procijedite. Suho meso prije upotrebe namočite, prokuhajte i isperite. Dodajte suho meso grahu. Dodajte mrkvu i luk, posolite pa kuhajte dok voda ne pobijeli - oko sat i pol vremena.
  2. Nasjeckajte celer i dodajte u grah. Napravite zapršku na ulju. Zagrijte ulje te kratko popržite brašno, crvenu papriku i češnjak. Polijte hladnom vodom i promiješajte.
  3. Dodajte zapršku u lonac s grahom i promiješajte. Dodajte lovorov list pa kuhajte na laganoj vatri još desetak minuta. Nakon toga začinite prema potrebi i izvadite lovorov list.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.