gastro postao
Gusto i zasitno varivo sa suhim svinjskim rebricama užitak je koji korate isprobati
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 628
Varivo
- 750 g grah, šareni
- 650 g suha dimljena rebra
- 1 kom mrkva, crvena
- 2 kom luk ,crveni
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- 2 list lovorov list
- sol
- svježe mljeveni papar
- feferon
- 200 g govedina, srednje masna
- celer, korijen
Zaprška
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 mala žlica crvena paprika
- 2 režanj češnjak
Priprema
- Grah namočite preko noći. Kratko ga prokuhajte pa procijedite. Suho meso prije upotrebe namočite, prokuhajte i isperite. Dodajte suho meso grahu. Dodajte mrkvu i luk, posolite pa kuhajte dok voda ne pobijeli - oko sat i pol vremena.
- Nasjeckajte celer i dodajte u grah. Napravite zapršku na ulju. Zagrijte ulje te kratko popržite brašno, crvenu papriku i češnjak. Polijte hladnom vodom i promiješajte.
- Dodajte zapršku u lonac s grahom i promiješajte. Dodajte lovorov list pa kuhajte na laganoj vatri još desetak minuta. Nakon toga začinite prema potrebi i izvadite lovorov list.
Izvor Skuhatćute