gastro postao
Zdravi zimski specijalitet s piletinom, grahom i špinatom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 147
Potrebno vam je
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 3 žlica pelati
- 8 list špinat
- 1 šalica grah, šareni
- 1 kom luk ,crveni
- 1 mala žlica češnjak u prahu
- pileći temeljac
- ulje maslinovo
- slatka paprika
Priprema
- Namočite grah preko noći. Sutradan ga ocijedite i bacite vodu. Na ulju prepržite piletinu nasjeckanu na kockice dok se ne zarumeni sa svih strana.
- U drugoj, dubljoj posudi na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte oprane i očišćene listove špinata. Sve pirjajte još nekoliko minuta, dodajte pelate i sve pirjajte još pet minuta. Zalijte s malo pilećeg temeljca, dodajte grah i komadiće pečene piletine, malo češnjaka u prahu pa dolijte još vode.
- Poklopite i ostavite neka se krčka oko jedan sat, dok grah ne omekša. Prema potrebi, dolijevajte temeljac ili vodu, posolite, popaprite i dodajte malo mljevene slatke crvene paprike.
Izvor Skuhatćute