Recepti 03. listopada 2014.

Varivo s grahom i špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zdravi zimski specijalitet s piletinom, grahom i špinatom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 147

Potrebno vam je

  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 3 žlica pelati
  • 8 list špinat
  • 1 šalica grah, šareni
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 mala žlica češnjak u prahu
  • pileći temeljac
  • ulje maslinovo
  • slatka paprika

Priprema

  1. Namočite grah preko noći. Sutradan ga ocijedite i bacite vodu. Na ulju prepržite piletinu nasjeckanu na kockice dok se ne zarumeni sa svih strana.
  2. U drugoj, dubljoj posudi na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte oprane i očišćene listove špinata. Sve pirjajte još nekoliko minuta, dodajte pelate i sve pirjajte još pet minuta. Zalijte s malo pilećeg temeljca, dodajte grah i komadiće pečene piletine, malo češnjaka u prahu pa dolijte još vode.
  3. Poklopite i ostavite neka se krčka oko jedan sat, dok grah ne omekša. Prema potrebi, dolijevajte temeljac ili vodu, posolite, popaprite i dodajte malo mljevene slatke crvene paprike.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.