gastro postao
Zdrava šarena kombinacija okusa
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- ljutika
- paprika, žuta (mesnata)
- celer, korijen
- mrkva, crvena
- pastrnjak
- peršin, korijen
- grah mladi (sirovi)
- kukuruz slatki mladi na klipu
- rajčica, crvena
- kelj lisnati
- špinat
- blitva
- krumpir, zreli
- ulje suncokretovo
Priprema
- Oko 10 dag suhe plećke s tankom slaninom izreži na prutiće i preprži na žlici suncokretovog ugrijanog ulja, dodaj nasjeckanu ljutiku ili glavicu luka i malo paprike narezane na rezance.
- Kada omekša, dodaj na kockice narezano korjenasto povrće - celer, mrkvu, pastrnjak i peršin.
- Zatim dodaj malo mahunarki, primjerice mladi grah, zrnje mladog kukuruza, a možeš dodati i drugo povrće koje nađeš zaostalo u vrtu, a koje je sazrijelo tek nakon berbe.
- Također možeš na žlici maslinovog ulja ukuhati zrelu rajčicu i malo krumpira narezanog na kockice te i to dodati u varivo.
- Dodaj i lisnato povrće ako ga imaš. Sol ne trebaš dodavati zbog mesa i povrća bogatog okusom i jesenskim bojama.
- Lagano kuhaj i bit će jako ukusno.
Izvor Zdrava Krava