Recepti 13. listopada 2014.

Varivo s povrćem

Varivo s povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava šarena kombinacija okusa

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • ljutika
  • paprika, žuta (mesnata)
  • celer, korijen
  • mrkva, crvena
  • pastrnjak
  • peršin, korijen
  • grah mladi (sirovi)
  • kukuruz slatki mladi na klipu
  • rajčica, crvena
  • kelj lisnati
  • špinat
  • blitva
  • krumpir, zreli
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Oko 10 dag suhe plećke s tankom slaninom izreži na prutiće i preprži na žlici suncokretovog ugrijanog ulja, dodaj nasjeckanu ljutiku ili glavicu luka i malo paprike narezane na rezance.
  2. Kada omekša, dodaj na kockice narezano korjenasto povrće - celer, mrkvu, pastrnjak i peršin.
  3. Zatim dodaj malo mahunarki, primjerice mladi grah, zrnje mladog kukuruza, a možeš dodati i drugo povrće koje nađeš zaostalo u vrtu, a koje je sazrijelo tek nakon berbe.
  4. Također možeš na žlici maslinovog ulja ukuhati zrelu rajčicu i malo krumpira narezanog na kockice te i to dodati u varivo.
  5. Dodaj i lisnato povrće ako ga imaš. Sol ne trebaš dodavati zbog mesa i povrća bogatog okusom i jesenskim bojama.
  6. Lagano kuhaj i bit će jako ukusno.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.