Recepti 13. listopada 2014.

Vijetnamska salata

Vijetnamska salata
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi veličanstveni okusi Azije u jednom tanjuru

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 98

Potrebno vam je

  • 175 g svinjetina, mršava
  • 3 žlica voda
  • 2 žlica limunov sok
  • 2 žlica riblji umak
  • 1 kom čili papričica
  • 1 kom luk ,crveni
  • 5 g đumbir, korijen
  • 1 žlica korijander
  • 1 kom grejp
  • 150 g rakovica

Priprema

  1. Stavite svinjsko mljeveno meso, može i junetinu, u vodu i lagano kuhajte na srednje jakoj vatri. Pazite da ne prekuha
  2. U mlačno meso dodajte limunov sok, riblji umak i čili papričicu.
  3. U potpuno hladnu smjesu dodajte nasjeckane luk, đumbir, korijandar, može i meso raka, i pažljivo promiješajte. Umiješajte narezani grejp.
  4. Salatu poslužite u krugu od ribane mrkve na listovima zelene salate.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.