gastro postao
Dugotrajna priprema će se isplatiti kada probate svoje vino od meda
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 10 l voda
- 3500 g med, vrcani
- 1.50 g mljeveni cimet
- 1 g muškatni oraščić
- 1.50 g klinčići u prahu
- 4 g kvasac, svježi
- 1 g limunska kiselina
- 1 g vinska kiselina
Priprema
- Rastopite med u vodi i kuhajte dva sata tako da ključa. Pritom stalno miješajte i skidajte pjenu. Ohladite, dodajte vinsku i limunsku kiselinu te začine zavezane u krpenu vrećicu.
- Dodajte svježi kvasac, prelijte u veliku posudu ili bure te dobro zatvorite.
- Držite na temperaturi od 20- 25 stupnjeva dva mjeseca dok ne završi vrenje.
- Pretočite i ostavite da stoji još šest mjeseci. Ulijte u boce.
Izvor Skuhatćute