Recepti 03. listopada 2014.

Vino od meda - medovina

gastro postao gastro.24sata.hr
Dugotrajna priprema će se isplatiti kada probate svoje vino od meda

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 10 l voda
  • 3500 g med, vrcani
  • 1.50 g mljeveni cimet
  • 1 g muškatni oraščić
  • 1.50 g klinčići u prahu
  • 4 g kvasac, svježi
  • 1 g limunska kiselina
  • 1 g vinska kiselina

Priprema

  1. Rastopite med u vodi i kuhajte dva sata tako da ključa. Pritom stalno miješajte i skidajte pjenu. Ohladite, dodajte vinsku i limunsku kiselinu te začine zavezane u krpenu vrećicu.
  2. Dodajte svježi kvasac, prelijte u veliku posudu ili bure te dobro zatvorite.
  3. Držite na temperaturi od 20- 25 stupnjeva dva mjeseca dok ne završi vrenje.
  4. Pretočite i ostavite da stoji još šest mjeseci. Ulijte u boce.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.