gastro postao
                                            
                                        
                                    Neodoljiva slastica od sezonskog voća.
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 0.80 šalica borovnice
 - 0.80 šalica maline
 - 0.80 šalica višnje
 - 0.80 šalica breskva
 - 0.80 šalica šljiva
 - 0.25 šalica šećer, kristal
 - 0.50 kom limunova korica
 - 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
 - 0.25 šalica zobene pahuljice
 - 1 prstohvat sol
 - 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
 - 0.25 šalica orah, sirovi
 - 4 žlica maslac, neslani
 
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 180˚C. Pripremiti 6 porculanskih ili staklenih kalupa za souffle.
 - U većoj zdjeli pomiješati voće, bijeli šećer i koricu limuna pa ostaviti da stoji 5 minuta.
 - U srednjoj zdjeli sjediniti brašno, zobene pahuljice, sol, smeđi šećer, orahe i maslac. Rukama ili pomoću žlice nježno izmiješati sve sastojke.
 - Voće ravnomjerno razdijeliti u kalupe, laganim pritiskom na dno zdjelice te nadopuniti pripremljenom smjesom od zobi i oraha.
 - Peći 18 do 20 minuta dok nadjev ne posmeđi. Ogladiti 10-ak minuta prije serviranja.