gastro postao
Neodoljiva slastica od sezonskog voća.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 0.80 šalica borovnice
- 0.80 šalica maline
- 0.80 šalica višnje
- 0.80 šalica breskva
- 0.80 šalica šljiva
- 0.25 šalica šećer, kristal
- 0.50 kom limunova korica
- 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.25 šalica zobene pahuljice
- 1 prstohvat sol
- 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.25 šalica orah, sirovi
- 4 žlica maslac, neslani
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 180˚C. Pripremiti 6 porculanskih ili staklenih kalupa za souffle.
- U većoj zdjeli pomiješati voće, bijeli šećer i koricu limuna pa ostaviti da stoji 5 minuta.
- U srednjoj zdjeli sjediniti brašno, zobene pahuljice, sol, smeđi šećer, orahe i maslac. Rukama ili pomoću žlice nježno izmiješati sve sastojke.
- Voće ravnomjerno razdijeliti u kalupe, laganim pritiskom na dno zdjelice te nadopuniti pripremljenom smjesom od zobi i oraha.
- Peći 18 do 20 minuta dok nadjev ne posmeđi. Ogladiti 10-ak minuta prije serviranja.