gastro postao
Uživajte u tradicionalnom dalmatinskom jelu od goveđeg buta
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 695
Potrebno vam je
- 2000 g govedina, srednje masna
- 150 g panceta
- 100 g češnjak
- 2 dl ulje suncokretovo
- 20 g papar u zrnu
- 200 g luk ,crveni
- 200 g mrkva, crvena
- 100 g celer, korijen
- 100 g višnje
- 100 g šljive, suhe
- 5 dl crno vino
- 1 dl vinski ocat
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 kom lovorov list
- ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Meso ( govedinu od ruže, u komadu, bez kosti) nabodite („špikujte”) pancetom i češnjakom i marinirajte ga u razblaženom vinskom octu 24 sata.
- Meso izvadite iz marinade i prepržite ga sa svih strana na ugrijanom ulju zajedno s lukom i ostalim začinskim povrćem. Blago ga posolite.
- Kuhajte ga poklopljenog oko jedan sat uz povremeno podlijevanje marinadom.
- Potom dodajte nasjeckane višnje i šljive (bez koštica), lovorov list, ružmarin, papar i pire od rajčica.
- Pred kraj ulijte vino i pustite da se meso kuha dok potpuno ne omekša. Režite ga na ploške i prelijte propasiranim gustim umakom od kuhanja.
Uživajte u tradicionalnom dalmatinskom jelu od goveđeg buta