Recepti 13. listopada 2014.

Vodička pašticada

Vodička pašticada
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u tradicionalnom dalmatinskom jelu od goveđeg buta

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 695

Potrebno vam je

  • 2000 g govedina, srednje masna
  • 150 g panceta
  • 100 g češnjak
  • 2 dl ulje suncokretovo
  • 20 g papar u zrnu
  • 200 g luk ,crveni
  • 200 g mrkva, crvena
  • 100 g celer, korijen
  • 100 g višnje
  • 100 g šljive, suhe
  • 5 dl crno vino
  • 1 dl vinski ocat
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1 kom lovorov list
  • ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Meso ( govedinu od ruže, u komadu, bez kosti) nabodite („špikujte”) pancetom i češnjakom i marinirajte ga u razblaženom vinskom octu 24 sata.
  2. Meso izvadite iz marinade i prepržite ga sa svih strana na ugrijanom ulju zajedno s lukom i ostalim začinskim povrćem. Blago ga posolite.
  3. Kuhajte ga poklopljenog oko jedan sat uz povremeno podlijevanje marinadom.
  4. Potom dodajte nasjeckane višnje i šljive (bez koštica), lovorov list, ružmarin, papar i pire od rajčica.
  5. Pred kraj ulijte vino i pustite da se meso kuha dok potpuno ne omekša. Režite ga na ploške i prelijte propasiranim gustim umakom od kuhanja.

Uživajte u tradicionalnom dalmatinskom jelu od goveđeg buta

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.