Kremasta Cezar tjestenina s piletinom zapravo je verzija istoimene salate, s malo drugačijim dresingom, i oduševit će sve kojima je pripremiš
Jedina salata koju većina s oduševljenjem jede je Cezar salata. Djeca je vole, odrasli je vole... Ipak (svaka čast salati), nekad ti treba nešto konkretno, kalorično i zasitno, što će ti popraviti dan.
Rješenje je Cezartjestenina. Kremasta i sočna, garantiramo ti da će i veliki i mali požuriti za stol. Ovo čarobno jelo nastaje kombinacijom Alfredo piletine i Cezar salate. Umak ima sve sastojke Cezar dresinga, ali se, umjesto jaja, koristi vrhnje za kuhanje, koje se kombinira sa sočnim pilećim filetima. Naravno, savršeno se slaže uz omiljenu tjesteninu.
Ne gasi ekran dok kuham
Cezar tjestenina
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pileća prsa
600
g
Sol
2
žličica
Crni papar
0,50
žličica
Maslinovo ulje
3
žlica
Tjestenina
250
g
Češnjak
3
režanj
Inćuni
3
žličica
Vrhnje za kuhanje
1,75
šalica
Senf
1
žlica
Začinsko bilje
2
žličica
Parmezan
0,50
šalica
Sok od limuna
1
žličica
Postupak
Zakuhaj veliki lonac vode za tjesteninu. U međuvremenu, pripremi piletinu: Osuši piletinu papirnatim ručnicima. Ravnomjerno je pospi 1 žličicom soli i te s 1/4 žličice svježe mljevenog papra.
Zagrij 2 žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, oko 3 minute. Dodaj začinjenu piletinu i prži, okrećući prema potrebi, dok termometar umetnut u najdeblji dio piletine ne pokaže 73°C, otprilike 8 minuta. Makni piletinu s tave, stavi na tanjur i pokrij aluminijskom folijom da ostane topla.
U kipuću vodu umiješaj tjesteninu i 1 žlicu soli. Kuhaj, povremeno miješajući, dok tjestenina ne bude al dente, otprilike 11 minuta.
Dok se tjestenina kuha, zagrij preostalu 1 žlicu ulja u istoj tavi na srednje jakoj vatri (ne briši tavu!). Dodaj sitno nasjeckani češnjak i fino nasjeckane inćune te prži stalno miješajući, dok ne zamiriše, otprilike 30 sekundi.
Polako umiješaj vrhnje, senf i talijansko začinsko bilje te špatulom postruži "zagorene" dijelove s dna tave.
Kuhaj na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, dok se umak ne zgusne, otprilike 3 minute. Makni s vatre i dodaj parmezan, sok od limuna i preostalu 1/4 žličice soli i svježe mljevenog papra, miješajući dok se sir ne otopi.
Kad je tjestenina kuhana, dobro je ocijedi i prebaci u tavu s umakom. Umiješaj pileće filete dok se potpuno ne sljube s umakom. Ukrasi dodatnim parmezanom i crnim paprom, po želji. Dobar tek!