Recepti Koktel 07. lipnja 2024.

Vrijeme je za Bikini Bellini!

Koktel
5 MIN
5 MIN
1
JEDNOSTAVNO
Bikini Bellini
Malo drugačiji Bellini - sa sokom od ananasa
foto: Unsplash / Anil Sharma
Dok prizivaš ljeto, "smućkaj" sebi i ekipi koktel s proseccom, ananasom i krastavcima... Nazvali smo ga Bikini Bellini i stvarno asocira na plažu!

Ako voliš tople sunčane dane, osvježavajuće koktele i druženja s frendovima, ovo je recept koji će se savršeno uklopiti u taj scenarij. Imamo za tebe osvježavajuću poslasticu koja će unijeti dašak tropskog raja u svaki party.

Bilo da si uz bazen u lipnju ili uživaš u vikend brunchu u veljači, ovaj koktel će te osvojiti laganim i aromatičnim notama.

Da ne bilo zabune, ovo nije običan Bellini koji je najbolji u toplijim mjesecima kada su breskve u izobilju i zrele, a koktel koji su obožavali Hemingway, Maria Callas i Truman Capote očarava nježno ružičastom bojom... Ovo je verzija sa sokom od ananasa, obogaćena opojnim notama bosiljka.

 | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Koktel ukrasi komadićima ananasa foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Iako ćeš šećerni sirup trebati pripremiti unaprijed, sam koktel se spravlja u samo nekoliko minuta. Smanjenje omjera šećera i vode ne samo da čini piće lakšim, već omogućava da okusi bosiljka i krastavca dođu do izražaja.

Slobodno eksperimentiraj s drugim mirisnim biljem: timijan, menta i estragon su izvrsne zamjene. Sirup u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku može trajati do 3 tjedna.

Ne gasi ekran dok kuham

Bikini Bellini
5 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Šećer 0,50 šalica
  • Krastavac 1 kom
  • Svježi bosiljak 0,50 šalica
  • Krastavac 2 kriška
  • Sok od ananasa 30 ml
  • Prosecco 120 ml
  • Ananas
Postupak
  1. U malom loncu na srednje jakoj vatri kuhaj šećer i 1 šalicu vode, često miješajući, dok se šećer ne otopi i tekućina se ne smanji gotovo za pola - oko 5 minuta.


  2. Makni s vatre. Dodaj krastavac i bosiljak te promiješaj. Poklopi lonac i ostavi da se ohladi.


  3. Sirup možeš procijediti i koristiti odmah, ali ako ga ostaviš neprocijeđenog u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 2 dana, dobit ćeš puno bogatiji okus jer se intenzitet povećava s vremenom.


  4. Koristeći cjedilo s sitnim rupicama, procijedi 2 žlice sirupa u zdjelicu ili mjernu posudu.


  5. Stavi trake krastavca u čašu za pjenušac. Dodaj procijeđeni sirup i sok od ananasa. Nadolij prosecco, zatim nježno promiješaj da se sastojci sjedine.


  6. Ukrasi komadićem ananasa i listovima bosiljka ako želiš.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

615 kcal

30 %

MASTI

1,00 g

1 %

KOLESTEROL

0,01 g

0 %

UH

133,00 g

48 %

PROTEINI

3,00 g

6 %

Nazdravi i ovim koktelima!

Koktel mimosa Možda vas zanima... MIMOSA – idealan koktel za uskrsni brunch! Recepti Koktel Paloma Možda vas zanima... Koktel Paloma - ružičasta rođakinja kultne Margarite Špajza Koktel od pjenušca s malinama Možda vas zanima... Nazdravi uz ružičasti pjenušavi koktel! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.