Recepti 01. siječnja 2023.

Novogodišnje izdanje vruće čokolade

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čak i ispijanje vruće čokolade može biti pamtljivo gastronomsko iskustvo, ako njezinoj pripremi posvetiš samo malo više pažnje

Ako se držiš podalje od pjenušaca i koktela, koji su standard za ulazak u novu godinu, počasti se posebnim izdanjem vruće čokolade. Pripremi čokoladne bombice punjene mješavinom za vruću čokoladu i uživaj gledajući kako se tope u velikoj šalici vrućeg mlijeka. I ne zaboravi snimiti pokoju fotografiju za pohvaliti se na društvenim mrežama.

Možda vas zanima... Zagrij se vrućom čokoladom s tajnim dodatkom Recepti

 

Za pripremu ovih čoko bombica trebat će ti silikonski kalupi. Ako ti kupolasti nisu pri ruci, vjerujemo da ćeš lakše pronaći nekoliko silikonskih za muffine, koji se mogu kupiti u većim trgovinama po povoljnim cijenama. Ako premažeš polovicu regularnih kalupa za muffine čokoladom, dobit ćeš funkcionalnu alternativu. Postupak je isti, samo što će oblik biti nešto drugačiji - ne i manje impresivan.

 

Novogodišnja vruća čokolada

Sastojci:

Pribor:

  • Silikonski kalupi (kupola promjera šest cm)
  • Kist
  • tavica

 

Možda vas zanima... Pripremili smo pet odličnih recepata za vruću čokoladu Recepti

 

Priprema:

  1. Rastopi 200 g nasjeckane čokolade na pari, makni s vatre pa dodaj preostalih sto grama. Miješaj dok smjesa ne postane glatka i dok se ne rashladi.
  2. Količina je dovoljna za pripremu šest čokoladnih bombica. Premaži 12 kružnih silikonskih kalupa čokoladom uz pomoć kista pa ostavi na sobnoj temperaturi pola sata da se stisne. Potom ponovi postupak. Ako ti se čokolada u međuvremenu previše stisne, vrati je na paru ili je rastopi u mikrovalnoj u kratkim intervalima.
  3. Pažljivo izvadi čokoladne školjkice. Polovicu, šest komada, napuni miksom za vruću čokoladu i ubaci marshmallows. Po želji dodaj i komadiće božićnih lizalica ili komadiće bijele čokolade.
  4. Kako bi u konačnici napravila bombice, najprije zagrij čistu tavicu. Svaki od preostalih šest komada čokoladnih školjkica kratko pritisni na tavicu kako bi se rub rastopio pa ih spoji s onim polovicama u kojima je miks za vruću čokoladu s dodacima. 
  5. Kistom pažljivo pređi preko mjesta na kojem su spojene kako bi se ostatak čokolade razmazao i učvrstio ih. 
  6. Po želji čoko bombice ukrasi zlatnom bojom, zdrobljenim bombonima, lizalicama ili šarenim mrvicama.

Imaj na umu da svaku bombicu trebaš ubaciti u veliku šalicu vrućeg mlijeka. Uživaj gledajući kako se topi, a potom i u okusima.  U slast!

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.