gastro postao
Ako ste već isprobali slastice s tikvicama, mrkvom i krumpirom - isprobajte kombinaciju s ciklom!
Ovaj je kolač bogat kakaom, sočan iznutra i divno miriše. Priprema nije zahtjevna, ali trebat će mu otprilike dva sata da se ispeče i dobro ohladi. Pospi ga kakaom prije posluživanja, a potom nareži na tanke šnite i posluži uz šalicu kave.
Predlažemo ti da pečeš u duguljastom kalupu za kruh ili onom za kolače poput srnećeg hrbata.
Sastojci:
- 260 g brašna
- 360 g kuhane cikle
- 300 ml ulja
- 5 jaja
- 3 žličice praška za pecivo
- 80 g kakaa
- 350 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva. Namastiti duguljasti kalup za kruh i posipati ga brašnom.
- U posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer i sol.
- Kuhanu ciklu izblendati, a potom dodati ulje i ekstrakt vanilije. Miksati i postepeno ubaciti jaja.
- Potom u smjesu dodati brašno i izmiješati drvenom žlicom.
- Preliti i peći 70-ak minuta. Provjeriti nakon otprilike sat vremena i po potrebi prekriti folijom.
- Pustiti da se ohladi, a prije posluživanja ga posipati s još malo kakaa.