Recepti 2638 prikaza 05. prosinca 2018.

Za ručak bi mogli: Quiche sa špinatom i slaninom

Quiche od slanine, špinata i parmezana
Skuhatćute
Zbog jednostavnosti pripreme, kreativnosti i lakoće kombiniranja sastojaka slana francuska pita odgovor je na pitanje što danas kuhati.

Krenimo od početka: iako potječe iz Njemačke, quiche je najpoznatiji kao klasik francuske kuhinje. Ova slana 'otvorena' pita sastoji se od prhkog tijesta, nadjeva od jaja i vrhnja te povrća, mesa i sira.

Varijacije su brojne, a jedna od najpoznatijih je quiche Lorraine, s jajima, slatkim vrhnjem, slaninom i sirom. U quiche ubacite omiljeno povrće, ali pružite šansu i onom koje obično zaobilazite jer je u ovoj sočno-hrskavoj kombinaciji sve finije nego inače! Mi vam donosimo recept za Quiche od slanine, špinata i parmezana.

 

Možda vas zanima... Za lagani ručak: Quiche s blitvom i sirom Recepti

 

Potrebno vam je:

Za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 prstohvat sol

Za nadjev:

  • 100 g mladog špinata
  • 100 g slanine
  • 180 ml kiselog vrhnja
  • 125 ml mlijeka
  • 1 crveni luk
  • 30 g parmezana
  • 4 jaja
  • 2 žličice maslinova ulja

 

Jednostavan quiche s lukom Možda vas zanima... Za ručak: Jednostavan quiche s lukom Recepti

 

Priprema:

  1. Umijesite tijesto. Pomiješajte brašno, maslac i sol, dok ne dobijete mrvice. Umiješajte jaje i žlicu ili dvije hladne vode.
  2. Razvaljajte tijesto i stavite u okrugli lim za pečenje pa vratite u hladnjak na pola sata.
  3. Ugrijte ulje u tavi na umjereno jakoj vatri pa prepržite nasjeckani luk i slaninu. Nakon osam do deset minuta izvadite iz tave pa stavite na kuhinjski ručnik.
  4. Kratko blanširajte špinat ili ga skuhajte na pari. Neka se hladi pet minuta pa ocijedite od tekućine. Nasjeckajte ga.
  5. Ugrijte pećnicu na 200°C.
  6. Pecite nenadjeveno tijesto desetak minuta.
  7. Zatim ubacite špinat, slaninu i luk.
  8. Istucite jaja, vrhnje i mlijeko te prelijte preko špinata. Pospite parmezanom i pecite 30 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.