Recepti 5401 prikaza 03. prosinca 2019.

Za ručak napravi quiche sa špinatom i slaninom

Quiche od slanine, špinata i parmezana
Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Zbog jednostavnosti pripreme, kreativnosti i lakoće kombiniranja sastojaka slana francuska pita odgovor je na pitanje što danas kuhati.

Krenimo od početka: iako potječe iz Njemačke, quiche je najpoznatiji kao klasik francuske kuhinje. Ova slana 'otvorena' pita sastoji se od prhkog tijesta, nadjeva od jaja i vrhnja te povrća, mesa i sira.

Varijacije su brojne, a jedna od najpoznatijih je quiche Lorraine, s jajima, slatkim vrhnjem, slaninom i sirom. U quiche ubaci omiljeno povrće, ali pruži šansu i onom koje obično zaobilaziš jer je u ovoj sočno-hrskavoj kombinaciji sve finije nego inače! Mi ti donosimo recept za Quiche od slanine, špinata i parmezana.

 

Možda vas zanima... Za lagani ručak: Quiche s blitvom i sirom Recepti

 

Sastojci za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 prstohvat sol

Za nadjev:

  • 100 g mladog špinata
  • 100 g slanine
  • 180 ml kiselog vrhnja
  • 125 ml mlijeka
  • 1 crveni luk
  • 30 g parmezana
  • 4 jaja
  • 2 žličice maslinova ulja

 

Jednostavan quiche s lukom Možda vas zanima... Za ručak: Jednostavan quiche s lukom Recepti

 

Priprema:

  1. Umijesi tijesto. Pomiješaj brašno, maslac i sol, dok ne dobiješ mrvice. Umiješaj jaje i žlicu ili dvije hladne vode.
  2. Razvaljaj tijesto i stavi u okrugli lim za pečenje pa vrati u hladnjak na pola sata.
  3. Ugrij ulje u tavi na umjereno jakoj vatri pa preprži nasjeckani luk i slaninu. Nakon osam do deset minuta izvadi iz tave pa stavi na kuhinjski ručnik.
  4. Kratko blanširaj špinat ili ga skuhaj na pari. Neka se hladi pet minuta pa ocijedi od tekućine. Nasjeckaj ga.
  5. Ugrij pećnicu na 200°C.
  6. Peci nenadjeveno tijesto desetak minuta.
  7. Zatim ubaci špinat, slaninu i luk.
  8. Istuci jaja, vrhnje i mlijeko te prelij preko špinata. Pospi parmezanom i peci 30 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.