Prvo, sretan svjetski dan pizze svim gurmanima i obožavateljima pizze!
Jedno od talijanskih jela kojem ne možemo reći ne zasigurno je pizza! Od kućne zabave do večere u restoranu, od luksuznih bistroa do pekara, pronaći ju možemo svugdje. Pizza je izumljena u Napulju početkom 1500-ih. Naime, stanovnici Napulja s nižim prihodima na tijesto su stavljali kriške rajčice, sir ili ostatke hrane kako bi svojim obiteljima napravili jeftin i lagan obrok.
Pizzu danas spremamo u tisućama različitih varijanti, a u nastavku donosimo nekoliko recepata za sve one koji istinski uživaju u pizzi u svim njezinim oblicima, varijantama i okusima!
-
Tijesto za pizzu chefa Gordona Ramsaya
Koja je tajna savršenog tijesta za pizzu? Odgovor ima popularni chef Gordon Ramsay. Tvoja pizza uz dobar omjer sastojaka i nekoliko malih trikova može biti jednako ukusna kao i one iz krušne peći. Ako nam ne vjeruješ na riječ, isprobaj ovaj recept. Preporučujemo ti da ostaneš vjerna talijanskoj tradiciji i nadjeneš pizzu domaćim umakom od rajčice, mozzarellom i listovima bosiljka.
-
Pizza rolice od lisnatog tijesta
Lisnato tijesto, pasirana rajčica, malo salame i sira i korak si do slasnih pizzeta! Priprema je vrlo jednostavna - lisnato tijesto razvaljaš, staviš nadjev, zarolaš, razrežeš i pečeš oko 20 minuta. Dobar tek!
-
Slasna pizzadilla
Jesi li čula za pizzadillu, izvrstan zalogaj od kupovnih tortilja i sira? Ovo nije samo obična quesadilla, već recept koji će te apsolutno osvojiti! Naime, pizzadilla je spoj najboljeg od pizze i quesadille, a priprema je jednostavna i ne uključuje dizanje tijesta. Za pripremu ti treba samo 10 minuta, za pečenje 20, što znači da za samo pola sata možeš uživati u odličnoj grickalici!
-
Omiljena calzone pizza
Za sve ljubitelje pizze imamo još jedan sjajan recept naše blogerice 50 shades of hunger. Priprema je jednostavna, a okus je zaista fantastičan. Prednost ove pizze jest to što je ukusna i nakon što duže odstoji jer se nadjev ne suši kao kod klasične pizze.