gastro postao
Pripremite gulaš u duhu Meksika i zagrijete se u hladnim zimskim danima.
Iz Meksika nam dolazi recept za malo pikantniju verziju gulaša.
Gulaš kakav još niste probali, s puno začina, tu su nezaobilazni grah i kukuruz. Jednostavno savršenog ukusa. Jednom kad ga napravite uvijek ćete mu se vraćati. Ovim pikantnim meksičkim gulašem zagrijte sebe i svoje najdraže.
Potrebno vam je:
- 450 g junetine
- crveni luk
- 200 g rajčica
- pasirana rajčica
- 1 šalica kukuruza
- 460 g graha
- mrkva
- mljeveni kumin
- chilli
- sol
- papar
Priprema:
- U loncu na srednje jakoj vatri pirjajte sitno narezan luk dok ne postane staklast i dodajte junetinu.
- Dolijte vode. Umiješajte rajčice, narezanu mrkvu, umak od rajčica, grah, kukuruz, kumin, chilli, sol i papar.
- Pustite da zakuha, a zatim smanjite vatru i ostavite neka se krčka oko sat vremena.
Dobar tek!