gastro postao
Osim što je ukusan, ovaj desert jednostavan je i za napraviti!
Ovaj desert savršen je za svaku prigodu. Lagano osvježenje nakon posla, vikend slastica ili brzi slatki zalogaj, a samo tri namirnice potrebne su ti za njegovu pripremu.
Naravno, koristiti možeš i bilo koje drugo svježe i/ili smrznuto voće, no spoj crvene boje malina i bijele čokolade nešto je posebno! Pripremi ga odmah!
Sastojci:
- 225 g bijele čokolade
- 450 ml vrhnja za šlag
- 250 g svježih i/ili zamrznutih malina
Priprema:
- Pripremi svoje čaše ili zdjele u koje ćeš poslužiti mousse.
- U zdjelu koja može ići u mikrovalnu dodaj nasjeckanu bijelu čokoladu i 65 ml vrhnja za šlag. Sve to zajedno stavi u mikrovalnu na srednju jakost na 30 sekundi. Izvadi i promiješaj te ponovno vrati na 30 sekundi i tako sve dok ne dobiješ glatku smjesu.
- Dok se čokolada hladi, pripremi ostatak vrhnja za šlag. Umuti ga tako da ima mekane vrhove i bude čvrst, no ne prečvrst.
- Dobiveni šlag dodaj u smjesu od čokolade i laganim pokretima promiješaj.
- Dodaj ostatak šlaga pazeći da polako miješaš i da ne bude previše zraka u tijestu.
- Izdvoji dio svježih malina i ostavi ih sa strane. Drugi dio umuti u blenderu.
- Ulij mousse u pripremljene čaše, ukrasi pireom od malina i zatim dodatno ukrasi cijelim svježim i zamrznutim malinama. Za kraj posipaj naribanom čokoladom!
U slast!