gastro postao
                                            
                                        
                                    Osim cvjetače ovako možete pripremiti i brokulu, a prije toga je skuhajte na pari
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 720
Potrebno vam je
- 2 žlica maslac, slani
 - 3 šalica mlijeko kravlje, punomasno
 - 2 žlica pšenično brašno, bijelo
 - 180 g gouda punomasni
 - 180 g kozji sir
 - 0.50 šalica parmezan
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - 1 kom cvjetača (listovi i cvijet)
 - peršin, list
 
Priprema
Kad u tavu dodate brašno, pripazite da ne posmeđi. Stoga cijelo vrijeme miješajte, ali ne dulje od minute prije nego što dodate mlijeko.
- Ugrijte pećnicu na 170°C. Ulijte mlijeko u lonac i ostavite da provrije. Otopite maslac u tavi pa dodajte brašno i ostavite na vatri minutu. Polako dodajte mlijeko, pojačajte vatru do kraja i kuhajte od tri do četiri minute uz miješanje tako da se smjesa zgusne.
 - Maknite s vatre pa dodajte naribanu gaudu, pola kozjeg sira i pola parmezana. Začinite solju i paprom te promiješajte. ako je smjesa pregusta, dodajte još toplog mlijeka.
 - Pomiješajte smjesu sa sirom i cvjetaču pa sve stavite u vatrostalnu posudu. Zatim pospite ostatkom parmezana i kozjeg sira. Pecite oko 50 minuta. Pospite peršinom.
 
Izvor Skuhatćute