Recepti 03. listopada 2014.

Zapečena cvjetača s tri vrste sira

Zapečena cvjetača s tri vrste sira
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim cvjetače ovako možete pripremiti i brokulu, a prije toga je skuhajte na pari

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 720

Potrebno vam je

  • 2 žlica maslac, slani
  • 3 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 180 g gouda punomasni
  • 180 g kozji sir
  • 0.50 šalica parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom cvjetača (listovi i cvijet)
  • peršin, list

Priprema

  1. Kad u tavu dodate brašno, pripazite da ne posmeđi. Stoga cijelo vrijeme miješajte, ali ne dulje od minute prije nego što dodate mlijeko.
  2. Ugrijte pećnicu na 170°C. Ulijte mlijeko u lonac i ostavite da provrije. Otopite maslac u tavi pa dodajte brašno i ostavite na vatri minutu. Polako dodajte mlijeko, pojačajte vatru do kraja i kuhajte od tri do četiri minute uz miješanje tako da se smjesa zgusne.
  3. Maknite s vatre pa dodajte naribanu gaudu, pola kozjeg sira i pola parmezana. Začinite solju i paprom te promiješajte. ako je smjesa pregusta, dodajte još toplog mlijeka.
  4. Pomiješajte smjesu sa sirom i cvjetaču pa sve stavite u vatrostalnu posudu. Zatim pospite ostatkom parmezana i kozjeg sira. Pecite oko 50 minuta. Pospite peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.