gastro postao
Specijalitet od govedine koji svakako morate probati
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1301
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 900 g krumpir, zreli
- 325 g kukuruz u slanoj vodi
- 250 g krem sir
- 300 ml vrhnje kiselo (12% masti)
- 80 g gouda punomasni
- 3000 g govedina
- 60 ml ulje, biljno
- 4 kom luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- 2 mala žlica paprika u prahu
- 2 mala žlica čili u prahu
- 1 mala žlica origano
- 1200 g grah,crveni
- 800 g rajčica, crvena
Priprema
- Narezanu govedinu stavite u posudu s hladnom vodom. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte oko sat vremena tako da meso stalno bude u vodi.
- Na zagrijanom ulju pirjajte luk i češnjak oko pet min. Dodajte kumin, papriku, čili i origano te miješajući kuhajte minutu. Dodajte govedinu i vodu u kojoj se kuhala pa kuhajte oko 45 min dok govedina potpuno ne omekša. Umiješajte grah i nasjeckane rajčice. Kuhajte deset min ili dok se sve ne zgusne i začinite.
- Nauljite posudu za pečenje. u zdjelu s govedinom umiješajte pastu od rajčice. Poslažite trećinu krumpira po dnu posude, na njega stavite pola kukuruza i pola smjese s govedinom. Stavite na to pola preostaloga krumpira, preostali kukuruz i smjesu s govedinom. Pokrijte preostalim kukuruzom.
- U zdjeli izmiješajte kremasti sir i vrhnje. Premažite time krumpire. Pokrijte posudu alu-folijom i pecite 75 min ili dok krumpir ne omekša. Maknite foliju pospite sirom i pecite još 15 min. Ostavite da se ohladi deset min.
Izvor Skuhatćute