Recepti 03. listopada 2014.

Zapečena govedina s grahom i krumpirima

gastro postao gastro.24sata.hr
Specijalitet od govedine koji svakako morate probati

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1301

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 900 g krumpir, zreli
  • 325 g kukuruz u slanoj vodi
  • 250 g krem sir
  • 300 ml vrhnje kiselo (12% masti)
  • 80 g gouda punomasni
  • 3000 g govedina
  • 60 ml ulje, biljno
  • 4 kom luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 2 mala žlica paprika u prahu
  • 2 mala žlica čili u prahu
  • 1 mala žlica origano
  • 1200 g grah,crveni
  • 800 g rajčica, crvena

Priprema

  1. Narezanu govedinu stavite u posudu s hladnom vodom. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte oko sat vremena tako da meso stalno bude u vodi.
  2. Na zagrijanom ulju pirjajte luk i češnjak oko pet min. Dodajte kumin, papriku, čili i origano te miješajući kuhajte minutu. Dodajte govedinu i vodu u kojoj se kuhala pa kuhajte oko 45 min dok govedina potpuno ne omekša. Umiješajte grah i nasjeckane rajčice. Kuhajte deset min ili dok se sve ne zgusne i začinite.
  3. Nauljite posudu za pečenje. u zdjelu s govedinom umiješajte pastu od rajčice. Poslažite trećinu krumpira po dnu posude, na njega stavite pola kukuruza i pola smjese s govedinom. Stavite na to pola preostaloga krumpira, preostali kukuruz i smjesu s govedinom. Pokrijte preostalim kukuruzom.
  4. U zdjeli izmiješajte kremasti sir i vrhnje. Premažite time krumpire. Pokrijte posudu alu-folijom i pecite 75 min ili dok krumpir ne omekša. Maknite foliju pospite sirom i pecite još 15 min. Ostavite da se ohladi deset min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.