gastro postao
                                            
                                        
                                    Specijalitet od govedine koji svakako morate probati
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1301
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
 - 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
 - 900 g krumpir, zreli
 - 325 g kukuruz u slanoj vodi
 - 250 g krem sir
 - 300 ml vrhnje kiselo (12% masti)
 - 80 g gouda punomasni
 - 3000 g govedina
 - 60 ml ulje, biljno
 - 4 kom luk ,crveni
 - 4 režanj češnjak
 - 1 mala žlica kumin, mljeveni
 - 2 mala žlica paprika u prahu
 - 2 mala žlica čili u prahu
 - 1 mala žlica origano
 - 1200 g grah,crveni
 - 800 g rajčica, crvena
 
Priprema
- Narezanu govedinu stavite u posudu s hladnom vodom. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte oko sat vremena tako da meso stalno bude u vodi.
 - Na zagrijanom ulju pirjajte luk i češnjak oko pet min. Dodajte kumin, papriku, čili i origano te miješajući kuhajte minutu. Dodajte govedinu i vodu u kojoj se kuhala pa kuhajte oko 45 min dok govedina potpuno ne omekša. Umiješajte grah i nasjeckane rajčice. Kuhajte deset min ili dok se sve ne zgusne i začinite.
 - Nauljite posudu za pečenje. u zdjelu s govedinom umiješajte pastu od rajčice. Poslažite trećinu krumpira po dnu posude, na njega stavite pola kukuruza i pola smjese s govedinom. Stavite na to pola preostaloga krumpira, preostali kukuruz i smjesu s govedinom. Pokrijte preostalim kukuruzom.
 - U zdjeli izmiješajte kremasti sir i vrhnje. Premažite time krumpire. Pokrijte posudu alu-folijom i pecite 75 min ili dok krumpir ne omekša. Maknite foliju pospite sirom i pecite još 15 min. Ostavite da se ohladi deset min.
 
Izvor Skuhatćute