gastro postao
Jaja nadjevena žumanjkom, vrhnjem, parmezanom i začinima jelo su koje se ne odbija
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 258
Potrebno vam je
- 5 kom jaje kokošje
- 1 kom pecivo, bijelo
- 50 g maslac, slani
- 30 g parmezan
- 1 žličica kapari
- 2 kom inćun, slani
- 3 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 žlica krušne mrvice
- 0.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- sol
- papar
Priprema
- Tvrdo skuhajte jaja i prerežite ih uzdužno. Pecivo namočite u mlijeku i dobro ocijedite.
- Žumanjke zgnječite vilicom i pomiješajte s namočenim pecivom, sitno sjeckanim kaparima, inćunima, rastopljenim maslacem, vrhnjem i ribanim parmezanom te smjesu posolite i popaprite.
- Bjelanjke nadjenite smjesom, pospite s malo krušnih mrvica i pecite u manjoj zdjeli za nabujke desetak minuta na 180°C.