Recepti 10. listopada 2014.

Zapečena jaja

gastro postao gastro.24sata.hr
Jaja nadjevena žumanjkom, vrhnjem, parmezanom i začinima jelo su koje se ne odbija

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 258

Potrebno vam je

  • 5 kom jaje kokošje
  • 1 kom pecivo, bijelo
  • 50 g maslac, slani
  • 30 g parmezan
  • 1 žličica kapari
  • 2 kom inćun, slani
  • 3 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 žlica krušne mrvice
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Tvrdo skuhajte jaja i prerežite ih uzdužno. Pecivo namočite u mlijeku i dobro ocijedite.
  2. Žumanjke zgnječite vilicom i pomiješajte s namočenim pecivom, sitno sjeckanim kaparima, inćunima, rastopljenim maslacem, vrhnjem i ribanim parmezanom te smjesu posolite i popaprite.
  3. Bjelanjke nadjenite smjesom, pospite s malo krušnih mrvica i pecite u manjoj zdjeli za nabujke desetak minuta na 180°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.