Recepti 03. listopada 2014.

Zapečena piletina

gastro postao gastro.24sata.hr
Piletinu za ovaj recept najbolje je poširati, odnosno skuhati je u blago proključaloj vodi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 215

Potrebno vam je

  • 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 kom celer stabljika
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 85 g mozzarella
  • 120 ml pileći temeljac
  • 170 ml jogurt (3.2% masti)
  • 2 kom mladi luk
  • 1 žlica limunov sok
  • 0.25 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 0.50 šalica cornflackes
  • 0.25 šalica badem, oljušteni suhi

Priprema

  1. Za ovaj recept bit će vam potrebna tri komada pilećih prsa. Za što zdravije jelo birajte nemasni jogurt te što manje mastan sir.
  2. Zagrijte pećnicu na 205°C. U velikoj zdjeli izmiješajte narezanu kuhanu piletinu, nasjeckani celer, papriku i sir, temeljac, jogurt, mladi luk, limunov sok i papar. Premjestite smjesu u vatrostalnu posudu za pečenje.
  3. U manjoj zdjeli izmiješajte cornflakes i bademe. Pospite ih ravnomjerno po smjesi u posudi.
  4. Pecite otkriveno pola sata ili dok se skroz ne ispeče. Neka odstoji deset minuta prije posluživanja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.