gastro postao
Piletinu za ovaj recept najbolje je poširati, odnosno skuhati je u blago proključaloj vodi
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 215
Potrebno vam je
- 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 kom celer stabljika
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 85 g mozzarella
- 120 ml pileći temeljac
- 170 ml jogurt (3.2% masti)
- 2 kom mladi luk
- 1 žlica limunov sok
- 0.25 mala žlica svježe mljeveni papar
- 0.50 šalica cornflackes
- 0.25 šalica badem, oljušteni suhi
Priprema
Za ovaj recept bit će vam potrebna tri komada pilećih prsa. Za što zdravije jelo birajte nemasni jogurt te što manje mastan sir.
- Zagrijte pećnicu na 205°C. U velikoj zdjeli izmiješajte narezanu kuhanu piletinu, nasjeckani celer, papriku i sir, temeljac, jogurt, mladi luk, limunov sok i papar. Premjestite smjesu u vatrostalnu posudu za pečenje.
- U manjoj zdjeli izmiješajte cornflakes i bademe. Pospite ih ravnomjerno po smjesi u posudi.
- Pecite otkriveno pola sata ili dok se skroz ne ispeče. Neka odstoji deset minuta prije posluživanja.
Izvor Skuhatćute