Recepti 08. listopada 2014.

Zapečena tjestenina carbonara

gastro postao gastro.24sata.hr
Za zapečenu tjesteninu najbolje je koristiti deblje vrste poput mašnica

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 458

Potrebno vam je

  • 300 g tjestenina s jajima
  • 2 žličica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 6 kriška pršut
  • 4 kom jaje kokošje
  • 300 ml vrhnje za kuhanje
  • 3 kom mladi luk
  • 0.75 šalica parmezan

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Skuhajte tjesteninu te je ocijedite.
  2. U tavi na srednje visokoj temperaturi zagrijte ulje. Dodajte nasjeckani češnjak i pršut. Pržite miješajući tri, četiri minute, dok pršut ne postane hrskav.
  3. Smjesu s pršutom dodajte tjestenini. Dodajte jaja, vrhnje, narezani luk i pola šalice sira. Posolite i popaprite te sve dobro izmiješajte i prebacite u namašćenu vatrostalnu posudu.
  4. Pospite preostalim sirom, pokrijte folijom, pecite 10 minuta, a potom maknite foliju te pecite još 10 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.