gastro postao
Za zapečenu tjesteninu najbolje je koristiti deblje vrste poput mašnica
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 458
Potrebno vam je
- 300 g tjestenina s jajima
- 2 žličica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 6 kriška pršut
- 4 kom jaje kokošje
- 300 ml vrhnje za kuhanje
- 3 kom mladi luk
- 0.75 šalica parmezan
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Skuhajte tjesteninu te je ocijedite.
- U tavi na srednje visokoj temperaturi zagrijte ulje. Dodajte nasjeckani češnjak i pršut. Pržite miješajući tri, četiri minute, dok pršut ne postane hrskav.
- Smjesu s pršutom dodajte tjestenini. Dodajte jaja, vrhnje, narezani luk i pola šalice sira. Posolite i popaprite te sve dobro izmiješajte i prebacite u namašćenu vatrostalnu posudu.
- Pospite preostalim sirom, pokrijte folijom, pecite 10 minuta, a potom maknite foliju te pecite još 10 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.