Recepti 03. listopada 2014.

Zapečena tjestenina s bundevom i slaninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna tjestenina iz pećnice

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 905

Potrebno vam je

  • 0.75 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica ružmarin
  • 0.25 mala žlica papar
  • 3 šalica bundeva
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 180 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 šalica mladi luk
  • 250 g makaroni
  • 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 100 g gouda punomasni
  • 0.33 šalica parmezan

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 220°C. Pomiješajte četvrtinu žličice soli, ružmarin i papar. Stavite bundevu u lim za pečenje koji ste obložili alu-folijom. Pospite je solju, ružmarinom i paprom pa pecite 45 minuta. Pojačajte temperaturu na 250°C.
  2. Popržite slaninu u tavi. Kad je gotova, izvadite je te sačuvajte žličicu i pol masti koju je pustila. Usitnite slaninu. Pojačajte temperaturu i u tavu dodajte mladi luk pa ga pržite osam minuta. Pomiješajte bundevu, slaninu i mladi luk.
  3. Skuhajte tjesteninu i ocijedite. Pomiješajte brašno i pola žličice soli u vatrostalnoj posudi na umjerenoj vatri. Polako ulijte mlijeko i miješajte. Kad zavrije, kuhajte minutu dok se ne zgusne. Maknite s vatre i dodajte naribanu gaudu te miješajte dok se ne otopi.
  4. Umiješajte paštu i promiješajte. Namastite posudu za pećnicu, dodajte u nju smjesu s paštom pa prekrijte smjesom s bundevom. Pospite parmezanom i pecite desetak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.