gastro postao
Ukusna tjestenina iz pećnice
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 905
Potrebno vam je
- 0.75 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica ružmarin
- 0.25 mala žlica papar
- 3 šalica bundeva
- 2 žlica ulje, biljno
- 180 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 šalica mladi luk
- 250 g makaroni
- 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 100 g gouda punomasni
- 0.33 šalica parmezan
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 220°C. Pomiješajte četvrtinu žličice soli, ružmarin i papar. Stavite bundevu u lim za pečenje koji ste obložili alu-folijom. Pospite je solju, ružmarinom i paprom pa pecite 45 minuta. Pojačajte temperaturu na 250°C.
- Popržite slaninu u tavi. Kad je gotova, izvadite je te sačuvajte žličicu i pol masti koju je pustila. Usitnite slaninu. Pojačajte temperaturu i u tavu dodajte mladi luk pa ga pržite osam minuta. Pomiješajte bundevu, slaninu i mladi luk.
- Skuhajte tjesteninu i ocijedite. Pomiješajte brašno i pola žličice soli u vatrostalnoj posudi na umjerenoj vatri. Polako ulijte mlijeko i miješajte. Kad zavrije, kuhajte minutu dok se ne zgusne. Maknite s vatre i dodajte naribanu gaudu te miješajte dok se ne otopi.
- Umiješajte paštu i promiješajte. Namastite posudu za pećnicu, dodajte u nju smjesu s paštom pa prekrijte smjesom s bundevom. Pospite parmezanom i pecite desetak minuta.
Izvor Skuhatćute