gastro postao
Iskoristite sezonu tikvica za pripremu ukusnih kombinacija
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 0
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mladi luk
- ulje maslinovo
- voda
- sol
- mješavina suhih začina
- svježe mljeveni papar
- kurkuma
- čili u prahu
- list bosiljka
- 2 kom tikvice, zelene
- parmezan
- 500 g puretina,mljevena
- 2 režanj češnjak
- slanina suha, masna
Priprema
- Tikvice prerežite, izdubite i blanširajte.
- Na ulju propirjajte nasjeckani luk, češnjak, malo suhe slanine i mladi luk. Dodajte mljeveno meso, nasjeckano meso tikvice te začine i pirjajte dok gotovo ne nestane tekućine.
- U namašćen lim stavite blanširane tikvice pa ih napunite.
- Na vrh stavite malo ribanog sira. Stavite ih peći, a u lim dodajte i malo vode. Pecite 45 minuta na 200°c.
Izvor Skuhatćute