gastro postao
Isprobajte ukusno jelo koje će vas osvojiti kombinacijom sastojaka
Vrijeme pripreme: do 120 min
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 400 g grah,crveni
- 100 g kukuruz u slanoj vodi
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 750 g govedina, krta, mljevena
- 2 kom luk ,crveni
- 2 kom feferon
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 900 ml goveđi temeljac
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom crvena paprika
- peršin, list
Priprema
- Zagrijte ulje u velikoj tavi ili loncu. Pržite govedinu na jakoj vatri pet-sedam minuta dok ne poprimi smeđu boju. Izvadite rupičastom žlicom.
- Smanjite vatru, dodajte luk, nasjeckani feferon i češnjak pa pržite, uz povremeno miješanje, nekoliko minuta dok ne omekšaju. Uspite brašno i miješajte na vatri minutu. Dodajte pire od rajčica, sol i papar. Vratite meso, dodajte temeljac, grah i kukuruz te zagrijte do vrenja.
- Prebacite u vatrostalnu posudu pa pecite sat i pol u pećnici zagrijanoj na 150°c. Dodajte narezanu papriku, pecite još pola sata i pospite peršinom.
Izvor Skuhatćute