Recepti 03. listopada 2014.

Zapečeni chilli con carne

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ukusno jelo koje će vas osvojiti kombinacijom sastojaka

Vrijeme pripreme: do 120 min

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 400 g grah,crveni
  • 100 g kukuruz u slanoj vodi
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 750 g govedina, krta, mljevena
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 kom feferon
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 900 ml goveđi temeljac
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom crvena paprika
  • peršin, list

Priprema

  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi ili loncu. Pržite govedinu na jakoj vatri pet-sedam minuta dok ne poprimi smeđu boju. Izvadite rupičastom žlicom.
  2. Smanjite vatru, dodajte luk, nasjeckani feferon i češnjak pa pržite, uz povremeno miješanje, nekoliko minuta dok ne omekšaju. Uspite brašno i miješajte na vatri minutu. Dodajte pire od rajčica, sol i papar. Vratite meso, dodajte temeljac, grah i kukuruz te zagrijte do vrenja.
  3. Prebacite u vatrostalnu posudu pa pecite sat i pol u pećnici zagrijanoj na 150°c. Dodajte narezanu papriku, pecite još pola sata i pospite peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.